AcasăNewsWashingtonul vrea sa discute cu Vladimir Putin despre scutul antiracheta

Washingtonul vrea sa discute cu Vladimir Putin despre scutul antiracheta

Autoritatile americane intentioneaza sa discute cu presedintele ales Vladimir Putin despre performantele scutului american antiracheta, a declarat vineri ambasadorul Statelor Unite in Rusia, Michael McFaul.

Ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov, a anuntat anterior ca Vladimir Putin si Barack Obama au convenit sa se intalneasca in Statele Unite la scurt timp dupa investirea in functie a presedintelui rus. Putin a fost ales la conducerea tarii la 4 martie, iar ceremonia de investitura este prevazuta pentru 7 mai.

Potrivit ambasadorului american, care a acordat un interviu postului de radio Vocea Americii, la sosirea lui Putin in Statele Unite partea americana vrea sa aiba cu el „o intrevedere bogata in continut”. „Aceasta intrevedere va avea loc independent de summitul NATO”, a declarat diplomatul american.

Anterior, adjunctul ministrului rus de Externe, Serghei Riabkov, a declarat ca Rusia nu a decis inca daca va participa la summitul Rusia-NATO de la Chicago si continua discutiile pe aceasta tema cu Bruxelles-ul. Moscova vrea sa fie implicata in amplasarea scutului antiracheta european si cere garantii juridice care sa o asigure ca sistemul american nu o vizeaza. Statele Unite refuza sa ofere garantii scrise.

Potrivit Rusiei, niciun progres nu a fost constatat in negocierile privind scutul antiracheta. De aceea formatul participarii Moscovei la summitul NATO din mai 2012 de la Chicago nu a fost inca stabilit.

author avatar
Ciprian Purice
101 afisari
Zenville

Ultimele știri

Din aliaţi, duşmani? Nicolae Ciucă a anunţat ce s-ar putea întâmpla între el şi Marcel Ciolacu la alegerile prezidenţiale 2024

Președintele Senatului, Nicolae Ciucă, susține că trebuie găsită cea mai bună soluție pentru problemele actuale din România.Asta ar însemna, conform liderului liberal, inclusiv o...

Vânt puternic în mai multe zone din țară. Avertizare de la ANM – HARTA/Cum va fi vremea în București

Vântul va avea intensificări, vineri, în cea mai mare parte a țării. Rafalele vor fi mai puternice la munte, în zona înaltă. Meteorologii au...
proger