AcasăNewsWashington va sustine Moscova in lupta impotriva ISIS

Washington va sustine Moscova in lupta impotriva ISIS

Obama se face frate cu Putin pentru a infrange Daesh

SUA vor coopera cu Rusia pentru a combate gruparea terorista Statul Islamic in Siria, informeaza saptamanalul german Bild am Sonntag, citand surse din cadrul serviciilor de informatii americane.

Obama se face frate cu Putin pentru a infrange Daesh

Delegatii ale CIA si ale Serviciului Federal de informatii externe s-au intalnit, saptamana trecuta, la Moscova, avand ca obiectiv planuirea unei cooperari ruso-americane in Siria, informeaza publicatia germana, noteaza Sputnik. Potrivit acestei surse, Washingtonul va sustine actiunile militare ale Moscovei impotriva ISIS, in special in domeniul informatiilor. Vineri, ministrul rus al Apararii, Serghei Soigu, a avut o intrevedere cu sercretarul american al Apararii, Ashton Carter pe tema situatiei din Siria. Potrivit Bild am Sonntag, Moscova si Washington planuiesc aceasta apropiere din cauza intaririi efectivelor Statului Islamic si intensificarea fluxului de emigranti sirieni.

Europa va uita de Ucraina pentru a invinge Statul Islamic

Europa va uita repede de criza ucraineana. Occidentul ar enevoie de Moscova pentru a rezolva situatia din Siria, estimeaza jurnalistul italian Maurizio Bonanni, intr-un articol publicat de cotidianul italian L’Opinione. Criza ucraineana nu este mai importanta decat situatia din Siria, la ora actuala Europa fiind amenintata de afluxul refugiatilor sirieni. In plus, posibilitatea unei confruntari militare cu Rusia in Ucraina constituie un risc prea mare pentru tarile europene, estimeaza Bonnani. Jurnalistul opineaza ca sunt mai multe ratiuni pentru care SUA nu au dorit sa se alieze cu Rusia pentru a lupta impotriva ISIS. Washington nu vrea sa-l vada pe Bashar al-Assad la putere si nici pe Putin in Mediterana. Casa Alba nu doreste o victorie a ISIS dar nici o Europa puternica si unita. ”Banuiesc ca razboiul religios lansat de aceasta grupare terorista este o acoperire pentru SUA pentru a-si garanta inca o jumatate de secol de hegemonie mondiala”, a scris editorialistul italian. Bonanni merge chiar mai departe, estimand ca est enevoie de un nou proces la Nuremberg pentru a fi judecati conducatorii americani si europeni care au deschis cutia Pandorei, provocand o emigratie masiva in Orientul Mijlociu cu asa zisele ”primaveri arabe”.

author avatar
Tudor Borcea
164 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger