AcasăNewsWall Street pariaza pe Mitt Romney ca viitor presedinte

Wall Street pariaza pe Mitt Romney ca viitor presedinte

Bancherii merg pe Romney, intorcandu-i spatele lui Obama

Mai sunt o suta de zile pana la alegerile prezidentiale din SUA si investitorii au inceput sa parieze ca va iesi Mitt Romney.

Bancherii merg pe Romney, intorcandu-i spatele lui Obama

Barack Obama, bagat la colt de milionarii in dolari, a indragit brusc moneda euro, careia nu-i mai prevede sfarsitul.

Bancherii ii intorc spatele lui Obama

Adam S.Parker, strategul bancii Morgan Stanley, a analizat bursele de pe Wall Street si a concluzionat, dupa mersul pietii, ca „investitorii pariaza pe victoria lui Romney”. Si-a anuntat si clientii, ca sa aiba si ei idee care-i „mersul”.  Parker a dat ca exemplu lipsa de interes a bancherilor centrali, ai celor de la Trezorerie si de la Banca Centrala Europeana in piata de capital, ceea ce ar putea avea o singura explicatie: toti stau in asteptare, ca sa vina republicanul Mitt Romney la Casa Alba si sa instaureze un climat mai prietenos pentru afaceri. „Nu ne asteptam ca Europa sa-si revina, iar economia sa creasca! Capitalurile sunt inactive in asteptarea lui Romney, dupa care vor deveni mult mai productive”, a subliniat Parker.

Obama pariaza pe euro

Multi analisti nu sunt de acord cu Parker si cu expertii de la agentiile de rating, sustinand ca „pietele au logica lor”. Ca si politica! Pe Obama si Romney ii despart doar doua procente, in sus sau in jos, ceea ce demonstreaza o incertitudine teribila a electoratului. De aceea era nevoie de un impuls. Ca sa demonstreze ca a inteles „manevra”, Obama a iesit la atac cu euro. Pe care n-o mai vede scufundandu-se! „Nu cred ca europenii vor lasa euro sa se prabuseasca, dar va fi necesar sa ia masuri hotarate”. In schimb, „situatia economica din SUA este precara, iar climatul nefavorabil in lunile urmatoare.”

author avatar
Adina Mutar
160 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger