AcasăNewsVulturul Fremuth, care a bătut lumea în lung şi-n lat, a fost...

Vulturul Fremuth, care a bătut lumea în lung şi-n lat, a fost împuşcat chiar deasupra României!

Ţara noastră intră pe harta ruşinoasă a ţărilor care, din cauza braconajului, „contribuie” la dispariţia unor specii rare şi protejate de legile europene.

Este şi cazul vulturului Fremuth, al cărui zbor a fost frânt în România.

Pasărea, împuşcată cu o carabină de 5,6-6 mm

Vulturul negru Fremuth s-a oprit în România, unde a fost doborât de o armă de vânătoare, o carabină de 5,6-6 mm. Pasărea a fost lovită de un glonţ în aripă, în zona Banatului şi a fost adus la Mureş pentru a fi tratat de specialiştii de aici.

Pasărea de pradă are clavicula fracturată și va necesita o perioadă lungă de recuperare. Încă nu este sigur dacă va mai putea zbura vreodată. Grupul Milvus va depune plângere penală împotriva autorului necunoscut privind această infracțiune.

Vulturul negru Fremuth are rolul de a fi sanitarul pădurilor: curăță de hoituri pădurile, pajiștile.

„Soluția” pentru un Cișmigiu curat

De ceva vreme, cei care au ales să se plimbe în vestitul Cișmigiu, parcul aflat în apropierea sediului Primăriei Bucureștilor, au sesizat că frumusețea locului e serios umbrită de problema mizeriei de pe bănci, alei și chiar din locurile de joacă produsă de păsările – ciori și porumbei – care „vizitează” zona.

Și pe lângă aspectul vizual dezolant, nu a fost trecut cu vederea nici mirosul neplăcut cauzat de „decorul” de pe băncile pe care cu greu se mai încumeta cineva să se așeze.

Mai nou, s-a aflat că păsările care fac mizerie în Parcul Cișmigiu ar putea fi alungate cu ajutorul păsărilor de pradă, special antrenate în acest scop. Cel puțin asta reiese dintr-un anunț venit, joi dimineață, de la viceprimarul Capitalei, Horia Tomescu.

author avatar
Andrei Ștefan