AcasăNewsVulpescu: Alta companie de stat nu intra in insolventa, pana la finalizarea...

Vulpescu: Alta companie de stat nu intra in insolventa, pana la finalizarea procedurii la Hidroelectrica

Avocatul Remus Vulpescu, seful OPSPI si administratorul special al Hidroelectrica, a declarat, duminica, la ProTV, ca nu s-a consultat cu premierul Ponta cand a cerut insolventa companiei si ca, atat timp cat producatorul de energie se afla in insolventa, in cazul niciunei alte societati de stat nu se va demara o procedura similara.

Vulpescu

Invitat la emisiunea „Dupa 20 de ani”, difuzata duminica de ProTv, daca s-a consultat cu primul-ministru Ponta inainte de a cere insolventa Hidroelectica, Remus Vulpescu a declarat ca „nu”. „Decizia nu mi-a atras nici sfaturi, nici chemari la cabinet, nici porunci”, a adaugat avocatul.

„Cat timp Hidroelectrica este in insolventa, nu incepem o procedura similara la alta companie de stat”

Totodata, administratorul special al companiei a precizat ca, atat cat Hidroelectrica este in insolventa, nu se va incepe o procedura similara in cazul unei alte companii de stat. „Cat timp Hidroelectrica este in insolventa, nu ne propunem sa incepem o procedura similara la alta companie de stat. (…) Aceasta decizie a fost posibila la Hidroelectrica pentru ca este o societate cu potential urias de redresare strict printr-un program de reorganizare judicara”, a mai precizat Vulpescu, la ProTV.

La solicitarea Consiliului de Administratie, care si-a motivat cererea prin scaderea cifrei de afaceri si cresterea datoriilor, cel mai mare producator de energie electrica din Romania, compania Hidroelectrica, a intrat in insolventa pe 20 iunie.

author avatar
eNational
228 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger