AcasăNewsVujadin Boskov, fost antrenor al echipei Real Madrid, a murit

Vujadin Boskov, fost antrenor al echipei Real Madrid, a murit

Vujadin Boskov, fost antrenor al echipelor Real Madrid, Sampdoria Genova si al nationalei Iugoslaviei, s-a stins din viata duminica, la Novi Sad, la varsta de 82 de ani.

Vujadin Boskov s-a nascut pe 16 mai 1931, la Begec, langa Novi Sad, si-a petrecut ce amai mare parte a carierei sale de jucator la Vojvodina, intre 1946 si 1960. Boskov a devenit cunoscut ca antrenor, dupa ce a cucerit un titlu de campion al Spaniei cu Real Madrid, in 1980, ajungand in finala Cupei Campionilor Europeni cu madrilenii in 1981, pierduta in fata lui Liverpool (0-1), pe Parc des Princes din Paris. PotrivitThe Independent, fostul sportiv va fi inmorantat marti.

Tehnicianul sarb a pregatit-o pe Sampdoria, cucerind doua Cupe ale Italiei, in 1988 si 89, o Cupa a Cupelor, in 1990, un titlu de campion al Italiei, in 1991, si o alta finala pierduta in cea mai importanta competitie intercluburi de pe continent (CCE), 0-1 cu FC Barcelona, in 1992, potrivit realitatea.net. A mai antrenat si alte echipe cunoscute, dintre care se detaseaza Feyenoord, AS Roma si Napoli. A fost selectioner al echipei Iugoslaviei in patru randuri, reusind calificarea la EURO 2000.

author avatar
Andra Nesu
202 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger