AcasăNewsVreți un București în carantină? Iadul s-a dezlănțuit în Lombardia!

Vreți un București în carantină? Iadul s-a dezlănțuit în Lombardia!

În România se vorbește tot mai mult despre plasarea în carantină a Capitalei, cel mai afectat oraș de virusul Covid-19. Pentru o țară care a trăit restricțiile comunismului, te înspăimântă ușurința cu care populația caută izolarea și, o dată cu ea, impunerea unor măsuri restrictive fără precedent în ultimii 30 de ani. Italia cunoaște azi ce înseamnă „zonă roșie”, iar mărturiile din Lombardia stau dovadă pentru groaza trăită de cetățenii din această regiune. Doctorii vorbesc despre „teroare” și „baie de sânge”, autoritățile au scos Armata pe străzi, oamenii au nervii întinși la maximum și sunt pregătiți să se sfâșie pentru supraviețuire. Coronavirusul aduce mai degrabă a război psihologic, asta-i marea noutate cu care vine 2020.

Coordonatorul Unității de criză pe toată regiunea Lombardia a făcut apel către oameni, într-o conferință de presă ținută cu lacrimi în ochi, să respecte măsurile impuse de autorități, pentru a opri din răspândirea virusului. Antonio Pesenti spune că nu s-a întâlnit niciodată cu o situație de acest gen. O somitate în domeniul medicinii, doctorul în vârstă de 68 de ani a vorbit înspăimântat despre ce se întâmplă în Lombardia: „Eu nu mă emoționez niciodată, dar așa ceva… Nu vă puteți imagina cum am lucrat la început. Gândiți-vă la viața unui medic de gardă de la UPU (n.r. – Unitatea de Primi Urgențe), ce efort depune și în ce pericol muncește”.

Milano, unul dintre cele mai agitate orașe din lume, este azi imaginea pustietății. Magazine închise, străzi goale, militari care patrulează și mașini de Poliție mereu cu girofarurile pornite. La Spitalul Sacco, situația e cu adevărat disperată. Iată ce povestește un doctor epidemiolog: „Vă salut din iad! La Sacco este din ce în ce mai greu și dur. Suntem epuizați, însă continuăm să rezistăm. Nici nu avem alternativă… Vă cer o favoare pentru noi și mai ales pentru asistenții medicali, care sunt dincolo de eroism. Ajutați-ne rămânând acasă, aproape că nu mai suntem capabili să primim atât de mulți pacienți! Convingeți-vă prietenii și rudele să îndure și ei 15-20 de zile de carantină, respectând regulile impus! Altfel, va fi o baie de sânge”.

Și directorul Spitalului Sacco, Emanuele Catena, confirmă că e „stare de război”: „În fiecare zi intubăm de la treizeci până la cincizeci de pacienți, sunt cifre de război. Pacienții ajunși la noi se prezintă în condiții critice, sunt intubați și conectați la un ventilator, îi ținem în comă farmacologică”. Mai grav e că, „a fi în terapie intensivă 10 sau chiar 15 zile presupune complicații pe termen lung”.

Lombardia e cea mai lovită regiune a Europei. Aproape 6000 de oameni au fost testați pozitiv la coronavirus și undeva spre 500 au murit!

De ce nu există Covid-19 în Coreea de Nord?

Phenianul este un caz aparte: în continuare, autoritățile anunță că în Coreea de Nord nu există coronavirus! Asta, deși la nord e focarul China, iar la sud, cel al „fraților” de la Seul.

Dictatorul Kim Jong-un a luat măsuri stricte de când epidemia a izbucnit în Wuhan: a închis frontierele (au fost vreodată deschise?!) și a suspendat turismul străini. Totuși, sub suspiciunea de infecție cu coronavirus, Coreea de Nord a plasat în carantină aproape 10.000 de persoane; majoritatea, străini, printre care 380 de diplomaţi şi reprezentanţi ai organizaţiilor internaţionale de la Phenian.

G-20, în alertă. Reuniune de urgență

The Guardian scrie că s-a făcut apel la convocarea de urgență a unui Summit G20, pentru a discuta despre ameninţarea la adresa economiei mondiale din partea coronavirusului.

Se cere cooperare la nivel internațional, amintindu-se de criza din 2008, care a plasat în „carantină” marile economii ale lumii. Oficial, următoarea întâlnire va fi în noiembrie, la Riad, însă e nevoie de o reprogramare mult mai devreme, crede Marea Britanie.

author avatar
Nicholas Cezar Redactor
1.207 afisari

4 COMENTARII

  1. Asta si pentru ca in UE sunt o groaza de directive, rehulamente, tratate comerciale, procuror UE, orice… dar o procedura clara comuna a tarilor membre de actiune comuna in caz de epidemie/pandemie/razboi bacteriologic, de restrictionare a liberei circulatii, nu exista.Fiecare stat actioneaza independent.Asta pentru ca sefilor statelor membre nu le a prea pasat de sanatatea cetatenilor.Acum li se sparge in fata.

  2. chinezii ar trebui sa plateasca daune ca au imbolnavit lumea.
    sau,sa dea la toata lumea virusi wuhan la mina a doua?
    cum e bine?

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger