AcasăNewsVreţi să sacrificaţi mieii în propria dvs. gospodărie, apoi să-i vindeţi? INTERZIS!...

Vreţi să sacrificaţi mieii în propria dvs. gospodărie, apoi să-i vindeţi? INTERZIS! La ce este bună carnea, în acest caz

abator piataVreţi să sacrificaţi mieii în propria dvs. gospodărie, apoi să-i vindeţi? INTERZIS! La ce este bună carnea, în acest caz

Se apropie Paştele, iar fermierii şi-au făcut deja calculele câţi miei vor tăia şi câţi vor vinde. Numai că DSVSA a venit cu o veste ce e o adevărată lovitură pentru micii crescători de animale.

Mieii pot fi sacrificați în gospodăriile populației doar pentru consumul propriu. Veterinarii avertizează că animalele tăiate în perioada sărbătorilor Pascale, și nu numai, nu pot fi vândute pentru pentru consum public direct din gospodăria proprie sau de la stână.

Sacrificarea mieilor și consumul cărnii de miel în gospodăria/curtea cetățeanului nu intră sub incidența legislației comunitare. În schimb, este interzisă comercializarea cărnii de miel pentru consum public, direct din gospodăria proprie„, susţin cei de la DSVSA Bacău.

Trebuie să mergeţi la un abator

Vreţi să comercializaţi carnea de miel? Atunci trebuie să sacrificaţi animalul într-un abator autorizat. Oierii nu mai pot să vândă mieii în viu și tăiați direct de la fermă, așa cum au primit derogare anul trecut în perioada sărbătorilor Pascale.

La acest moment nu sunt informații privind vreo eventuală derogare privind sacrificarea și comercializarea animalelor direct din fermă, așa ca acum un an.

Va fi interzis transportul mieilor destinați tăierii, proveniți din zonele unde s-au impus restricții din cauza confirmării unui focar de pestă porcină africană (PPA) la porcii domestici.

De altfel, nicio altă specie de animal domestic nu poate pătrunde în exploatație, nici nu poate ieși din aceasta sau din zona de supraveghere.

author avatar
Andrei Ștefan
281 afisari

1 COMENTARIU

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger