AcasăNewsVreti 495.000 de euro? Privatizati Posta Romana!

Vreti 495.000 de euro? Privatizati Posta Romana!

Azi se afla care este compania norocoasa ce va obtine aproape jumatate de milion de euro ca sa faca treaba statului. Principala obligatie: gasirea unui actionar privat pentru Posta Romana.

Posta Romana are peste 950 de sucursale in toata tara

Ministerul Comunicatiilor va deschide astazi ofertele pentru licitatia privind serviciile de expertiza economica, tehnica si juridica in vederea atragerii unui investitor strategic minoritar la Posta Romana, contract estimat la 485.000 euro. Pentru acest lucru, fiecare ofertant a trebuit sa depuna o garantie de 10.000 de lei. Potrivit caietului de sarcini, chiar si in cazul in care tranzactia se va incheia fara succes, castigatorul tot va primi 15% din valoare acontractului, adica aproape 73.000 de euro, banii fiind platiti de Compania Nationala Posta Romana (CNPR). Deci statul roman, vestit pentru ”dedicatiile” sale in cazul unor privatizari ”cu cantec” (vezi Petrom si Combinatul Siderurgic Galati), a decis sa gaseasca o firma privata care sa caute un investitor privat, ce va fi invitat sa preia ceva mai putin de jumatate din capitalul CNPR si sa investeasca masiv in aceasta companie. CNPR este controlata de Ministerul Comunicatiilor – 75% si Fondul Proprietatea – 25%.

Iar castigatorul este…

In prezent, firma KPMG Romania furnizeaza Ministerului Comunicatiilor servicii de evaluare a CNPR, in vederea redresarii economice si manageriale prin privatizare cu un investitor strategic care va deveni actionar minoritar. Valoarea contractului – care expira pe 30 ianuarie – se ridica la 48.360 lei.  Ramane de vazut daca firma KPMG se numara printre cei care vor sa privatizeze CNPR. Daca da, poate va castiga si acest contract de jumatate de milion de euro. Sau nu?

author avatar
Arpad Dobre
938 afisari

2 COMENTARII

  1. Pe mine ma intereseaza cat pot fura, nu cat trebuie sa investesc. Astea sunt afacerile bagate de romani la inaintare. Mare pacat, zau asa! Si, mai mult, cu cine trebuie sa impart profitul, asta trebuia sa contina articolul.

  2. Normal, privatizati tot, cum sa nu, mai ramane de stat doar armata, politia si sanatatea. Nu ati putea angaja tineretul din ziua de azi, care sunt someri. Sunt niste babe si mosnegi la posta deabia is taraie „besinele”, cand au ceva de facut. Lasa prostul de roman sa plateasca sume exuberante statului prin tva,accize si impozite. Ce mai urmeaza?? Votam la 4-5 ani cu toti coruptii, punem la guvernare toti hotii si cand e sa facem ceva pt tara asta, nu sunt bani, de iti vine sa o iei la fuga cand ii auzi. Privatizata mai bine de 70% si nu sunt bani. Ma intreb, ce mai urmeaza??

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger