AcasăNewsVremea se strica in toata tara: Temperaturi scazute, ploi abundente si grindina

Vremea se strica in toata tara: Temperaturi scazute, ploi abundente si grindina

Ultimele zile din vara nu vor fi nici pe departe caracterizate de vreme frumoasa si soare, asa cum ne-am fi dorit. Pentru urmatoarele trei zile meteorologii anunta ploi abundente si chiar grindina in anumite zone ale tarii.

Joi, vremea va fi tot instabila, cu innorari, averse si descarcari electrice, pe arii extinse in Maramures, Transilvania, Moldova si Dobrogea, local in Muntenia, Crisana, Banat si izolat in Oltenia. In zona Carpatilor Orientali, cantitatile de apa vor depasi 25 l/mp. Vantul va sufla cu putere in regiunile sud-vestice si sudice, iar temperaturile maxime vor fi usor mai coborate decat in mod normal pentru sfarsitul lunii august, 16 grade in nordul Moldovei si 29 de grade in sudul Munteniei.

In Capitala, joi, norii care vor aduce ploaia, cu tunete si fulgere, se aduna abia spre seara. La amiaza maxima va fi de 27 – 28 de grade, in limitele normale pentru aceasta perioada a anului.

Vineri vremea se va raci usor, mai ales dimineata, soarele abia se va zari, norii vor fi mai multi, iar aversele cu fulgere si tunete vor fi prezente local in Oltenia, Muntenia, Moldova si zona de munte si izolat in restul teritoriului. Maximele zilei vor fi cuprinse intre 17 grade in nordul Moldovei si 27 de grade in sudul Olteniei.

In Bucuresti, vreme va fi racoroasa, cu numai 23 de grade la amiaza, cu 5 grade mai scazuta decat in mod normal. Iar soarele abia daca se va zari printre nori iar aversele cu descarcari electrice vor fi la ordinea zilei.

Sambata, vremea va fi racoaroasa in cea mai mare parte a tarii. Vantul va sufla mai mult in Moldova, Dobrogea si la munte, iar la amiaza vor fi 18 grade in estul Transilvaniei si pana la 27 de grade in sudul Olteniei.

Si in Capitala, sambata, vremea va fi tot racoroasa, si desi soarele va mai iesi dintre nori nu putem vorbi de vreme frumoasa. La amiaza vor fi aproximativ 24 de grade, fata de 28 de grade cat ar trebui sa fie in mod normal la sfarsitul verii.

Duminica. Vremea nu se incalzeste simtitor nici in ultima zi din saptamana, dimineata anuntandu-se racoare, insa la amiaza temperaturile vor atinge valori normale, intre 20 si 28 de grade la scara intregii tari.

author avatar
Alina Costache
674 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger