AcasăNewsVremea se strica brusc in urmatoarele zile. Meteorologii anunta un interval cu...

Vremea se strica brusc in urmatoarele zile. Meteorologii anunta un interval cu vant puternic!

Daca vineri vremea e absolut superba, cu temperaturi foarte placute, soare si cer senin, in intervalul imediat urmator vremea se schimba simtitor.

Oricat ar parea de greu de crezut, dat fiind tabloul de primavara autentica, usor de observat, vineri, in majoritatea zonelor tarii, de sambata incepand, vantul puternic isi va face simtita prezenta in toate regiunile.

Data fiind schimbarea brusca a vremii, reprezentantii Administratiei Nationale de Meteorologie (ANM) au emis o informare, valabila pentru intreg teritoriul Romaniei, incepand de sambata la pranz. Sunt anuntate intensificari ale vantului, ce se vor semnala initial in nord-vestul tarii, pentru ca mai apoi sa cuprinda si restul zonelor. Vantul va avea, spun meteorologii, peste 50-60 km/h la rafala.

La munte schimbarea brusca a vremii va fi si mai tare resimtita de locuitorii regiunilor inalte. Acestia sunt anuntati ca vantul va sufla si cu peste 80 km/h, insa nu doar intensificarile vor fi semnificative, ci si prezenta precipitatiilor. „Se vor semnala precipitatii mixte, iar la altitudini mai mari vor predomina ninsorile”, anunta ANM.

Informarea meteo, care s-ar putea sa le dea multora peste cap planurile de petrecere a sfarsitului de saptamana in aer liber – in special celor care ar fi vrut sa profite de weekendul liber penru a da o fuga din oras intr-o zona de munte – este valabila pana luni la pranz. Mai exact, intervalul de valabilitate a informarii meteo emise, vineri, de ANM, este 15 martie, ora 13- 17 martie, ora 13. Cu precizarea ca meteorologii au anuntat ca, in functie de evolutia vremii, vor actualiza aceasta alerta.

Sursa foto: realitatea.net

author avatar
Cristina Stefan
1.039 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger