AcasăNewsVremea se schimbă. Sunt anunțate ploi și descărcări electrice în mai multe...

Vremea se schimbă. Sunt anunțate ploi și descărcări electrice în mai multe zone din țară

Meteo, 28 februarie. Cum va fi vremea în ultima zi a acestei luni

Se anunță un noul interval în care instabilitatea atmosferică își va face simțită prezența în mai multe zone din țară. Codul galben emis de specialiștii de la Administrația Națională de Meteorologie a intrat în vigoare în urmă cu scurt timp. Peste 30 de județe, dar și Capitala se află sub incidența sa.

Valabilă în intervalul 03 mai, ora 12 – 04 mai, ora 22, avertizarea anunță manifestări de instabilitate atmosferică temporar accentuată și ploi însemnate cantitativ. Meteorologii spun că atât în Muntenia și Moldova, cât și local în Transilvania, Oltenia și Dobrogea „vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată”, ce se înseamnă că vor cădea averse ce vor avea și caracter torențial, iar „în intervale scurte de timp sau prin acumulare se vor înregistra cantități de apă ce vor depăși local 25…30 l/mp și pe arii restrânse, mai ales în Muntenia și în zona de munte, 40…60 l/mp”.

sursa foto: site ANM

De asemenea, nu vor lipsi din peisaj nici descărcările electrice, care se anunță a fi frecvente, și nici intensificările vântului. Meteorologii se așteaptă ca vântul să sufle cu viteze, în general, de 60-70 km/h și să apară vijelii. Izolat, va cădea și grindină.

Totodată, e de menționat faptul că Administrația Națională de Meteorologie transmite că astfel de fenomene specifice instabilității atmosferice se vor semnala și în restul regiunilor țării, doar că pe arii mai restrânse.

154 afisari
Zenville

Ultimele știri

Imagini incredibile cu rapperul american Sean Diddy când îşi bate iubita cu sălbăticie pe holurile unui hotel (VIDEO)

Cassie Ventura, fosta iubită a lui Sean Diddy, i-a intentat proces artistului și-l acuză, printre altele, de viol. O înregistrare video din 2016 îl...

Tragedie în Marea Neagră! O navă s-a scufundat în apropiere de Sfântu Gheorghe. Trei marinari, dispăruţi!

O navă sub pavilion Tanzania s-a scufundat, sâmbătă dimineaţă, în Marea Neagră, la 26 mile marine de Sfântu Gheorghe.Opt membri ai echipajului au fost...
proger