AcasăNewsVremea se schimba radical: sunt anuntate ploi insemnate si chiar ninsori/ COD...

Vremea se schimba radical: sunt anuntate ploi insemnate si chiar ninsori/ COD PORTOCALIU in mai multe judete

Dupa cateva zile de toamna cu adevarat desprinsa din povesti, cu mult soare si temperaturi foarte placute, vremea se schimba simtitor, cel putin in vestul, nordul si nord-vestul tarii, unde sunt anuntate ploi abundente, dar si ninsori- in zonele montane inalte. Din fericire, Capitala scapa de acest val de precipitatii.

Din cate anunta meteorologii, prin intermediul a doua atentionari pe care le-au emis in urma cu scurt timp, procesul de racire a vremii, insotit de instabilitate atmosferica, va incepe de la primele ore ale zilei de sambata, cand va intra in vigoare un COD GALBEN, valabil de sambata dimineata, de la ora 02, pana duminica la pranz, respectiv la ora 12. In acest interval, meteorologii anunta ca vor cadea ploi, in zona de vest, dar si in nord-vestul si nordul tarii, unde cantitatile de apa vor depasi, la nivel local, 25-30 l/mp, posibil si izolat 50 l/mp, insa doar izolat.

In peisaj vor aparea, incepand cu noaptea de sambata spre duminica, si ninsorile. Cel putin in Muntii Apuseni si nordul Carpatilor Orientali. De asemenea, din cate precizeaza reprezentantii ANM, va ninge si in celelalte masive, la inaltimi de peste 1800 de metri, fiind posibil sa se depuna strat de zapada. Nu in ultimul rand, specialistii ANM spun ca duminica in zonele de deal din vestul si nordul tarii este posibil sa aparasi precipitatii mixte.

(foto: meteoromania.ro)

De asemenea, pe durata cat ramane valabil Codul Galben, vantul va sufla destul de puternic, in majoritatea zonelor, fiind asteptate intensificari mai puternice la munte, indeosebi in zona inalta.

Mai insemnate vor fi ploile in cinci judete din tara, respectiv Maramures si in zonele de munte ale judetelor Bistrita Nasaud, Bihor, Cluj si Salaj, aflate sub COD PORTOCALIU, unde meteorologii se asteapta ca in decursul zilei urmatoare, dar si in noaptea de sambata spre duminica, sa ploua insemnat si sa se acumuleze cantitati de apa de peste 50 l/mp – la nivel local- si posibil chiar si 70 l/mp, insa doar izolat. Atentionarea Cod Portocaliu este valabila timp de 12 ore. Mai precis, incepand de sambata dimineata, de la 9, si pana duminica la aceeasi ora, precizeaza ANM.

818 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger