AcasăNewsVremea se RĂZBUNĂ! Inundațiile, prăpăd pe Valea Prahovei. ANM, veşti proaste: furtuni,...

Vremea se RĂZBUNĂ! Inundațiile, prăpăd pe Valea Prahovei. ANM, veşti proaste: furtuni, grindină și averse abundente (VIDEO)

inundatii

Vremea s-a „răzbunat”, vineri seară, pe Valea Prahovei, mai ales în stațiunile Sinaia și Comarnic. Un bărbat a fost salvat în ultima clipă de pompieri, după ce a fost luat de viitură la Comarnic.

El ar fi încercat să traverseze râul Prahova, când a fost surprins de apă. Și un drum național, care leagă Sinaia de Târgoviște, a fost blocat de viitură.

Sinaia, „înghiţită” de ape

Străzile din centrul orașului Sinaia s-au umplut de apă după o ploaie de câteva zeci de minute. Și în localitatea Săvârșin din Arad, zeci de case, curți dar și biserica din sat au fost inundate. A plouat torențial, iar un pârâu de la marginea localității a ieșit din matcă.

În Alba, furtunile de cod portocaliu au făcut prăpăd în zeci de localități. Peste 2.000 de gospodării au rămas fără curent electric. Pompierii au venit să-i ajute oamenii.

Au fost 6 intervenții relevante. Cea mai relevantă a fost cea în cazul unui bărbat de 85 de ani care, din păcate, a fost surprins de viitură în Comarnic. Acolo au intervenit colegii noștri în cel mai scurt timp posibil.

Au ajuns acolo primii 3 pompieri de la Comarnic și nu au mai așteptat să vină colegi cu bărci sau scafandrii, au improvizat un sistem din niște cordițe și au ajuns la bărbat, au reușit să-l aducă la mal, i-au oferit îngrijiri medicale și este în afara oricărui pericol.

A fost o intervenție contracronometru”, au spus cei de la ISU.

Gheaţă la început de iunie

Altfel, mai multe localități din țară au fost afectate de căderile masive de grindină. În Buzău, grădinile oamenilor au fost acoperite, în câteva minute, de un strat gros de gheață.

Culturile oamenilor au fost distruse. A plouat cu grindină și mai multe mai zone de munte. În mai puțin de un sfert de oră, platoul Bucegi a fost acoperit de un strat de gheață. Furtuni asemănătoare au fost și în Moldova și Bucovina.

Continuă vremea proastă

Vremea se răcorește astăzi, iar în a doua parte a zilei apar averse abundente pe partea sudică și în centrul țării. În rest domină atmosfera cu soare, iar vântul prinde putere în ținuturile estice și în vestul extrem. Vor fi 18-19 grade în depresiuni și cel mult 26-27 de grade în sudul României.

Temperaturile scad și în zonele de munte. Atmosfera se menține instabilă. Apar mai multe reprize cu ploi torentale în Carpații Meridionali și Occidentali. Este posibil să cadă grinidina, iar vântul se intensifică în Carpații Orientali, dar și pe timpul ploilor.

Ploile ajung și în zona litoralului. Vor fi și perioade cu soare pe parcursul zilei, iar vântul o să bată mai tare după prânz. Se face mai răcoare decât ieri. O să avem cel mult 22-23 de grade prin stațiuni.

author avatar
Andrei Ștefan
596 afisari

1 COMENTARIU

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger