AcasăNewsVremea se mentine rece, pe final de saptamana. Nu dispar precipitatiile

Vremea se mentine rece, pe final de saptamana. Nu dispar precipitatiile

Ploile se muta spre sud si sud-est, iar la munte vor aparea noi fulgi de nea. Temperaturile se vor mentine scazute pentru data din calendar. Acestea ar fi, in mare, coordonatele celei mai recente informari date publicitatii din directia ANM.

Mai precis, specialistii de la Administratia Nationala de Meteorologie au anuntat, vineri dimineata, faptul ca incepand cu orele 18 ale zilei in curs si pana sambata la orele 15, ploile vor cuprinde Oltenia, Muntenia, Dobrogea, dar si Moldova- indeosebi sudul si centrul regiunii. In general, precipitatiile vor fi destul de insemnate, de peste 20 l/mp, insa in cursul noptii de vineri spre sambata si la primele ore ale zilei de 7 octombrie, meteorologii se asteapta sa apara cantitati mai insemnate de apa, respectiv peste 40-50 l/mp, in special pe raza localitatilor din judetele Braila, Tulcea, Galati si Vaslui.

Alt tip de precipitatii- cele specifice iernii – sunt prognozate in zona Meridionalilor si a Orientalilor. Ninsorile care vor cadea s-ar putea depune in noi straturi de zapada. Ar mai fi de mentionat faptul ca in sud-est si la munte vantul ar putea sufla cu destula putere, dar si ca, din cate spun specialistii, temperaturile se vor mentine scazute in cea mai mare parte a tarii, indeosebi la inceputul zilelor urmatoare. Ca urmare a acestei situatii, in plina luna a lui „Brumarel”, in unele zone va aparea… bruma!

author avatar
Cristina Stefan
236 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger