AcasăNewsMETEO. Schimbări importante anunțate de meteorologi! ANM - cum va fi vremea...

METEO. Schimbări importante anunțate de meteorologi! ANM – cum va fi vremea de Paște

Vremea se schimbă începând de azi, 16 aprilie 2020. ANM anunță cu totul alte temperaturi decât cele așteptate pentru această perioadă a anului.

Cum va fi vremea JOI, 16 APRILIE

Vremea intră de azi într-un proces de încălzire la nivelul întregii țări, chiar dacă diminețile vor continua să fie puțin mai răcoroase în majoritatea regiunilor.

Cerul rămâne variabil și chiar senin în multe locuri. Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificări la munte (mai ales în zona înaltă a Carpaţilor Orientali). În a doua parte a zilei de 16 aprilie, intensificările vântului scad și se vor mai resimți pe spaţii mici din estul şi sud-estul României.

Temperaturile maxime ajung joi, 16.04.2020, chiar și la 24 de grade, cu mult peste mediile multianuale ale acestei perioade, mai ales în estul țării. Minima va fi de 14 grade.

În Capitală, urmează un proces de încălzire, cu valori termice diurne uşor peste mediile climatologice ale lunii aprilie. Cerul va fi mai mult senin, iar vântul va sufla slab spre moderat, cu uşoare intensificări în a doua parte a zilei.

Temperatura maximă atinsă în București va fi de 20, chiar 21 de grade Celsius.

Cum va fi vremea VINERI, 17 APRILIE

Vineri, 17 aprilie, meteorologii anunță vreme frumoasă, caldă pentru a doua decadă a lunii aprilie; sunt temperaturi neobișnuit de mari, mai ales în regiunile extracarpatice. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 18 și 20 de grade în Transilvania și nordul Moldovei, dar se vor înregistra chiar și 25 de grade Celsius, la Drobeta Turnu Severin și Focsani.

Cerul va fi variabil, cu înnorări temporare în nordul ţării. Spre seară, pe arii restrânse va ploua slab, cu scurte averse. Vântul va sufla moderat, cu unele intensificări în zonele de munte.

În Bucuresti, urmează o zi de vineri, 17.04.2020, deosebit de caldă pentru această dată din calendar. Vor fi 6-7 grade dimineața, dar termometrele urcă și la 24 de grade după-amiază.

Cer variabil în Capitală, cu vânt slab şi moderat.

Cum va fi vremea SÂMBĂTĂ, 18 APRILIE

În Sambată Mare, pe 18 aprilie,  vremea va fi frumoasă şi caldă în mare parte din țară, cu temperaturi chiar foarte ridicate în regiunile sudice şi sud-vestice. Maxima zilei de sâmbătă, 17.04.2020, va ajunge la 24 de grade (în special în zona Olteniei și sudul Banatului).

Vom avea cer variabil, cu ușoare înnorări temporare în nordul, centrul şi estul României. În zonele montane şi submontane, pe suprafeţe restrânse va ploua și este posibil să se înregistreze și descărcări electrice.

Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificări ziua la munte şi pe arii restrânse din sud-estul țării.

În București, sâmbătă, 18.04.2020, vremea va fi foarte frumoasă şi deosebit de caldă pentru această perioadă. Dimineața vom avea 7-10 grade, iar după-amiaza chiar și 25 de grade!

314 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger