AcasăNewsVremea schimba din nou foaia: Informare meteo de vant si ninsori la...

Vremea schimba din nou foaia: Informare meteo de vant si ninsori la munte

Desi ne apropiem de sfarsitul ultimei luni de iarna, meteorologii anunta noi precipitatii specifice anotimpului rece- e drept slabe cantitativ si preponderent in zona montana.

(foto: clon.ro)

Asadar, specialistii de la Administratia Nationala de Meteorologie nu vin cu vesti tocmai bune despre vremea de la finele acestei saptamani. Mai precis, incepand de duminica diminetaa, de la ora 10 si pana luni la aceeais ora, va fi valabila o infomare meteo, prin care sunt anuntate vant cu intensificari puternice la munte – de peste 65 si chiar 75 km/h, chiar si de peste 85 km/h, pe cresterele inalte, dar si ninsori moderate, de asemenea asteptate sa cada tot in regiunea montana.

Cat priveste precipitatiile, specifice de altfel sezonului de iarna, expertii de la ANM spun ca se vor semnala prepinderent la munte, ca pot fi viscolite- temporar- si ca vor fi mai insemnate cantitativ in zona de nord a Orientalilor, si in Muntii Apuseni.

Insa duminica este foarte posibil sa apara ninsori slabe, din cate spun meteorologii, si in Maramures si Transilvania, asadar la altitudini mai joase, dar si ca vantul poate sufla cu destula putere si in restul zonelor tarii, nu doar la munte.

author avatar
Cristina Stefan
1.926 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger