AcasăNewsVremea s-a dezlănțuit! Vijeliile au făcut prăpăd în mai multe zone ale...

Vremea s-a dezlănțuit! Vijeliile au făcut prăpăd în mai multe zone ale țării – FOTO/VIDEO

sursa foto: ISU Harghita/Facebook

Vremea rea a afectat mai multe zone din țară – vântul puternic a cauzat pagube importante. Iar ploile au inundat străzi și gospodării.

Furtunile au produs ravagii în mai multe zone ale țării. Vântul care a suflat cu putere a produs pagube. Mai mulți copaci au fost doborâți de rafale. Pompierii au intervenit în teren.

Furtuna a făcut prăpăd la Odorheiu Secuiesc. Un panou publicitar a căzut peste un om, iar mai mulți copaci s-au rupt. Nu mai puțin de 41 de localități au rămas fără energie electrică, potrivit Antena3.

Vântul a suflat cu putere

Meteorologii au emis cod roșu de vreme severă. Vântul a suflat cu putere, cu peste 90 km/h.

Vremea rea au lovit și în Argeș, unde un copac pus la pământ de vânt s-a prăbușit peste un loc de joacă. Din fericire, nimeni nu se afla în parc la acel moment.

Ploi torențiale au căzut și în județul Vaslui. De asemenea, în Caransebeș mai multe străzi și gospodării au fost inundate.

Vremea rea a afectat și județul Mureș. În localitatea Mureni a fost prăpăd, după ce o furtună de doar câteva minute a distrus acoperișurile a peste 30 de case și a smuls mai mulți copaci. Mai mult, căderile de grindină au distrus grădinile oamenilor și implicit munca acestora.

Imagini din timpul furtunilor puternice care au afectat județele Harghita și Alba au fost postate pe pagina de Facebook Meteoplus. Imaginile surprind momentele în care vîntul a suflat cu putere, în timpul ploilor torențiale. Iată-le:

 

Intervenții „pe bandă rulantă” ale pompierilor, în Odorheiu Secuiesc

ISU Harghita a anunțat, luni seară, 3 iunie, că pompierii militari din cadrul Detașamentului Odorheiu Secuiesc au intervenit pentru înlăturarea efectelor negative generate de vremea rea, în municipiul Odorheiu Secuiesc. Un panou publicitar a lovit un bărbat de 69 de ani. Mai mulți copaci au căzut pe carosabil, pe mașini și pe acoperișurile unor case.

Bilanțul anunțat de ISU Harghita – s-a intervenit pentru:

• degajarea a 12 copaci căzuți pe acoperișurile a 3 case, pe un garaj, 2 autoturisme și pe carosabil;

• degajarea a 3 stâlpi de electricitate căzuți pe partea carosabilă;

• degajarea unui element de construcție desprins de pe acoperișul unui bloc (tablă);

• degajarea unui panou publicitar căzut în parcarea unui centru comercial, care a lovit un trecător, în vârstă de 69 ani, asistat medical la fața locului de către un echipaj SAJ, ulterior persoana refuzând transportul la spital;

• evacuarea apei din 3 beciuri/pivnițe inundate, pe strada Teilor.


author avatar
Andrei Coman