AcasăNewsVremea rea face prăpăd! Localități întregi afectate de furtuni și inundații (VIDEO)

Vremea rea face prăpăd! Localități întregi afectate de furtuni și inundații (VIDEO)

inundatiiVremea rea face prăpăd! Localități întregi afectate de furtuni și inundații (VIDEO)

Specialiştii Institutului Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor (INHGA) au emis mai multe coduri portocalii de inundaţii ce sunt în vigoare până luni, la ora 14:00.

Atenţionarea făcută duminică vizează râuri din bazinele hidrografice Olt, Vedea, Argeş şi Ialomiţa, dar şi râurile mici din Dobrogea. Mai multe localități au fost măturate de inundații, după ce râurile s-au umflat și au ieșit din matcă.

Sute de gospodării inundate

Plouă abundent în toată țara, instabilitatea atmosferică fiind accentuată. Meteorologii au anunțat duminică după amiază că vor cădea averse ce vor avea și caracter torențial, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului și, izolat, grindină.

În Argeș o viitură a inundat mai multe gospodării. O ploaie de câteva minute a făcut prăpăd în localitatea Stâlpeni. Pompierii au intervenit imediat pentru a scoate apa din curțile oamenilor.

Ploile torenţiale au făcut prăpăd și în zona litoralului. La Tuzla, patru turişti au fost evacuaţi cu forţa din calea apelor revărsate. Șoseaua care leagă Constanța de Mangalia a fost închisă pe un sens din cauza inundaţiilor.

Oamenii rămân în continuare în stare de alertă pe tot litoralul. Până luni, la prânz, este cod galben de inundaţii pe toate râurile din Dobrogea.

Au avut loc și câteva fenomene meteo extreme. Două tornade au fost filmate în județele Buzău și Tulcea.

Vara vine cu vreme instabilă şi răcoroasă în cea mai mare parte a ţării. Marţi, 1 iunie, conform ANM, cerul va avea înnorări temporar accentuate şi mai ales în a doua parte a zilei şi la începutul nopţii vor fi averse, însoţite pe alocuri şi de descărcări electrice.

author avatar
Andreea Vlad
136 afisari

1 COMENTARIU

  1. Priviti imaginile si analizati situatia :,apa curge pe drum !,unde sunt santurile de scurgere ??; priviti gramezile de crngi ,de vegetatie duse de ape !,de unde sunt ?,toate acele crengi ,gunoaie sunt aruncate de ei de satenii care se pling acum .
    Priviti cum stau ca la spectacol si asteapta pompierii sa le vina in ajutor !!,niste puturosi !.
    Primaria localitatii pe ce a aruncat banii ?,de amenajare teritoriului,de sistematizari ,de regularizari de cursururi de apa n-au auzit ?.
    Natura isi face singura curat !,le muta rahatul facut la marginea localitatii la ei in ograda .

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger