AcasăNewsVremea rea a făcut pagube în Giurgiu. Copaci și stâlpi de electricitate...

Vremea rea a făcut pagube în Giurgiu. Copaci și stâlpi de electricitate doborâți de vânt, mașini avariate – FOTO

sursa foto: Facebook/ISU Giurgiu

Pompierii din Giurgiu au avut serios de muncă după ce natura s-a dezlănțuit și a lovit localități din județ, provocând pagube materiale însemnate.

Salvatorii au fost în alertă și au intervenit în mai multe zone ale județului, inclusiv în municipiul Giurgiu. Mai mulți șoferi s-au ales cu autoturismele avariate din cauza manifestărilor de vreme rea. Au fost arbori doborâți de vânt, dar și stâlpi de electricitate. Mai mult, un panou publicitar a căzut pe carosabil.

Cei de la ISU Giurgiu au anunțat, joi dimineață, 27 iulie, bilanțul intervențiilor pompierilor, din ultimele ore.

Emoții pentru un șofer aflat cu mașina în mers

Astfel, pompierii au acționat pe DJ 504, la intersecția dintre localitățile Stănești și Vieru, unde doi copaci, doborâți de vânt, au căzut pe partea carosabilă și pe un autoturism, aflat în mers.

„Din fericire, conducătorul auto nu a fost rănit, însă autovehiculul a fost avariat. La fața locului s-au deplasat pompierii din cadrul Detașamentului Giurgiu, cu o autospecială dotată cu accesorii specifice pentru degajarea copacilor. La caz au intervenit și reprezentanți ai Direcției Județene de Transport, Administrarea Drumurilor și Control Trafic din cadrul Consiliului Județean Giurgiu, pentru eliberarea părții carosabile”, a anunțat ISU Giurgiu.

O salcie a căzut pe țevile de gaze și pe un autoturism parcat

O altă intervenție a fost necesară pe șoseaua București din municipiul Giurgiu, după ce o salcie a fost ruptă de vânt și a căzut pe țevile de gaze și pe un autoturism parcat lângă o scară de bloc. S-a acționat pentru îndepărtarea salciei. Mașina a fost avariată.

De asemenea, pe DN 5, la sensul giratoriu din localitatea Adunații Copăceni, un panou publicitar a căzut pe sensul de mers către Giurgiu. „La fața locului s-au deplasat pompierii din cadrul Punctului de Lucru Călugăreni, cu o autospecială dotată cu accesorii specifice intervențiilor în astfel de cazuri și un buldoexcavator pus la dispoziție de Serviciul Voluntar Pentru Situații de Urgență de la nivelul Primăriei, care a îndepărtat panoul de pe benzile de circulație”, conform ISU.

Și tot pe DN 5, între localitățile Călugăreni și Adunații Copăceni, patru copaci, care fuseseră doborâți de vânt, au căzut pe sensul de mers către Giurgiu. Pompierii au acționat pentru a îndepărta copacii, astfel încât circulația rutieră să se desfășoare în condiții de siguranță.

Patru stâlpi de electricitate și un brad au fost rupți de vânt și au căzut pe carosabil

„Adunații Copăceni, șos. Giurgiului. Patru stâlpi de electricitate și un brad au fost rupți de vânt și au căzut pe partea carosabilă. La fața locului s-au deplasat pompierii din cadrul Punctului de Lucru Călugăreni, cu o autospecială dotată cu accesorii specifice intervențiilor în astfel de cazuri, primarul din localitate și reprezentanți ai Serviciului Voluntar Pentru Situații de Urgență (SVSU), cu un buldoexcavator. Zona a fost semnalizată și balizată de către SVSU pentru evitarea pericolelor, urmând să se acționeze pentru deblocarea șoselei după intervenția echipajelor de la societatea de furnizare a energiei electrice”, a mai anunțat ISU Giurgiu.

Județul Giurgiu s-a aflat sub incidența unui cod portocaliu de instabilitate atmosferică temporar accentuată, în intervalul 26 iulie, ora 10:00-27 iulie, ora 02:00.

Totodată, între orele 21:50 – 22:30, opt comune ale județului (Comana, Adunații Copăceni, Călugăreni, Vărăști, Colibași, Valea Dragului, Gostinari, Isvoarele) s-au aflat sub incidența unui cod roșu de vijelie puternică, cu rafale de peste 80-90 km/h, grindină de dimensiuni medii și posibil mari, frecvente descărcări electrice, averse care au acumulat peste 25 l/mp – amintește ISU.

author avatar
Andrei Coman
342 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger