AcasăNewsVremea rea a cauzat pagube în Alba! Acoperișuri smulse de vânt și...

Vremea rea a cauzat pagube în Alba! Acoperișuri smulse de vânt și stâlpi de electricitate doborâți

sursa foto: Facebook/Meteoplus

Vremea rea a cauzat pagube în județul Alba. Au fost acoperișuri smulse de vântul puternic și stâlpi de electricitate puși la pământ de rafale.

Mai mulţi stâlpi de susţinere a reţelei de electricitate au fost doborâţi de vânt, duminică, pe şosea, la ieşirea din Alba Iulia spre Sebeş, potrivit agerpres.ro. Iar în Sebeş şi în Alba Iulia, acoperişurile unei hale, respectiv unui bloc au fost desprinse din cauza vijeliei.

Ca urmare a faptului că stâlpii au ajuns pe carosabil, circulația a fost îngreunată. „Traficul rutier este îngreunat la ieşirea din Alba Iulia spre Sebeş, din cauza unor stâlpi de susţinere a reţelei de electricitate care au căzut pe partea carosabilă. În zonă sunt manifestări meteorologice intense, cu vânt puternic şi ploaie”, a transmis Inspectoratul de Poliţie Judeţean Alba.

Pompierii au ieșit în teren

A fost necesară intervenția pompierilor pentru îndepărtarea a două acoperișuri smulse de vântul puternic. Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Alba a informat că Secţia de pompieri Sebeş intervine în municipiul Sebeş pentru degajarea unui acoperiş desprins de pe o hală ca urmare a vântului puternic. Totodată, Detaşamentul de pompieri Alba Iulia intervine pentru degajarea unui acoperiş desprins de pe un bloc.

E important de menționat că nu au fost înregistrate victime.

Mai multe localități din Alba s-au aflat sub COD PORTOCALIU nowcasting

Mai multe zone din Alba s-au aflat duminică după-amiază sub Cod portocaliu de vreme rea. Mai exact, Administrația Națională de Meteorologie a emis o avertizare nowcasting COD PORTOCALIU ce a fost valabilă în intervalul orar 15:15- 16:15.

Meteorologii au anunțat că se vor semnala: „vijelie puternică, cu rafale de 70…90 km/h, frecvente descărcări electrice, grindină, local averse torențiale care vor acumula peste 20-25 l/mp”.

Localitățile din județul Alba care s-au aflat sub incidența acestei avertizări nowcasting COD PORTOCALIU au fost următoarele: Alba Iulia, Sebeș, Blaj, Teiuș, Ighiu, Jidvei, Galda de Jos, Șona, Mihalț, Valea Lungă, Meteș, Daia Română, Stremț, Sâncel, Șpring, Sântimbru, Ciugud, Bucerdea Grânoasă, Berghin, Crăciunelu de Jos, Cricău, Cergău, Roșia de Secaș, Rădești, Cut, Ohaba.

author avatar
Andrei Coman
208 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger