AcasăNewsVremea ne scapa de amenda anvelopelor de iarna

Vremea ne scapa de amenda anvelopelor de iarna

Dupa cum ar trebui sa stie toti posesorii de autoturisme, din acest an acestia sunt obligati prin lege sa isi echipeze masinile cu anvelope de iarna, dar ar putea scapa de aceasta cheltuiala deoarece meteorologii ne anunta ca am putea avea o iarna saraca in zapada.

In luna noiembrie 2011, regimul termic mediu lunar al aerului va prezenta valori apropiate de mediile multianuale in majoritatea regiunilor, exceptand centrul, estul si local in sud-vestul tarii, unde valorile termice vor fi sub normele climatologice. Cantitatile de precipitatii vor fi apropiate de valorile normale in cea mai mare parte a zonelor, iar in vestul si centrul tarii, acestea pot depasi mediile multianuale lunare.

In luna decembrie 2011, temperaturile medii lunare ale aerului se vor situa in limite apropiate de normele climatologice la scara intregii tari. Cantitatile lunare de precipitatii vor fi normale in estul si sud-estul tarii, sub valorile medii multianuale pe areale restranse din zonele sudice si sud-vestice, iar in nord-vestul si centrul teritoriului, peste valorile normale.

In luna ianuarie 2012, temperaturile medii ale aerului vor inregistra valori apropiate de mediile multianuale lunare in cea mai mare parte a teritoriului. Sub aspect pluviometric, cantitatile medii lunare de precipitatii vor inregistra valori apropiate de normele climatologice in cea mai mare parte a teritoriului, cu exceptia zonelor vestice si centrale unde local, acestea se pot situa peste mediile multianuale lunare.

Intrucat conducatorul de autovehicul este obligat sa-si echipeze masina cu anvelope de iarna, numai in cazul in care pe drumul public pe care circula exista depuneri de zapada, polei sau gheata, daca nu prea va ninge in sezonul rece ar putea evita o amenda.

Pentru o persoana care merge la serviciu zilnic cu mijlocul de transport in comun si foloseste masina o data pe saptamana, putem numi suma alocata achizitionarii cauciucurilor de iarna, bani aruncati pe fereastra, in cazul in care nu apuca sa ruleze pe drumuri inzapezite.

Pentru un set de 4 anvelope de iarna noi, pretul de baza estimat este de 650-700 lei, in functie de brand, putand sa ajunga chiar si la 2.000-2.500 de lei. De asemenea, chiar daca anvelopele all-season certificate de producator in dotarea autovehiculului par mai rentabile, eficienta lor iarna este mai scazuta decat a celor de iarna dedicate, deci se impune o atentie mult mai mare, mai ales pe zapada, gheata si polei.

 

author avatar
Razvan Telegescu
797 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger