AcasăNewsVremea la inceput de saptamana: Ploi insemnate, cu vant, dar si precipitatii...

Vremea la inceput de saptamana: Ploi insemnate, cu vant, dar si precipitatii mixte

(foto: agenda.ro)

Vremea continua sa se mentina capricioasa, dar si rece, la debutul noii saptamani.

Daca week-end-ul recent incheiat a fost impartit, la nivel de vreme, in sensul in care a adus, intr-o prima faza, nori si ploaie, pentru ca apoi sa apara soarele, in prima parte a saptamanii precipitatiile -fie ele sub forma de ploaie fie mixte- nu vor mai lipsi din peisaj aproape in nicio parte a tarii. De asemenea, si vantul va sufla cu destula putere, mai ales in est si la munte.

Daca la aceasta ora lucrurile par sa fie inca suportabile, in orele urmatoare, respectiv de la ora 2 noaptea, vor aparea ploile. Care ploi, din cate precizeaza meteorologii, intr-o informare, vor fi insemnate cantitativ (in general de peste 25 l/mp, in Moldova, nordul Munteniei si al Dobrogei – de 40-50 l/mp). Vor avea nevoie de umbrele, intr-o prima faza, locuitorii din sudul tarii, pentru ca apoi, din a doua parte a zilei de marti incepand, ploile sa se instaleze indeosebi in sud-estul, estul tarii, dar si la munte.

Si pentru ca tot vorbeam despre vremea din zonele montane, va spunem ca specialistii de la ANM se asteapta ca marti sa apara precipitatii mixte, pentru ca apoi sa reapara ninsorile, indeosebi la altitudini mari si in nordul Orientalilor, unde va aparea un strat nou de zapada.

author avatar
Cristina Stefan
288 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger