AcasăUtileMeteoVremea la extreme nu se lasă dusă. ANM a emis cod galben...

Vremea la extreme nu se lasă dusă. ANM a emis cod galben şi cod portocaliu. Se anunţă ploi torenţiale şi furtuni

ANM a emis duminică o serie de avertizări meteo pentru diferite regiuni din România, în contextul în care se așteaptă condiții meteorologice severe, în următoarele ore.

Printre avertizări, se numără Codul Portocaliu de vijelii și grindină, precum și Codul Galben de intensificări ale vântului și instabilitate atmosferică.

Cod galben în Banat, Crișana și Transilvania

Potrivit ANM este cod galben de vânt și instabilitate atmosferică, de duminică, de la ora 12:00 până luni, la ora 10:00, în Banat, Crișana și Transilvania. În aceste regiuni, se vor înregistra intensificări de scurtă durată ale vântului, cu rafale de 60…70 km/h, fenomene de vijelii, averse torențiale, descărcări electrice și izolat grindină.

Cantitățile de apă vor atinge valori cuprinse între 20 și 25 l/mp, cu posibilitatea de a depăși, izolat, 30…40 l/mp. Meteorologii au subliniat că astfel de fenomene meteo se vor manifesta și în alte regiuni ale țării, dar pe arii mai restrânse.

Pe data de 31 iulie, luni, instabilitatea atmosferică va fi accentuată în jumătatea estică a României, în timp ce vântul va avea intensificări în extremitatea de sud-vest a țării.

Disconfort termic şi caniculă

În momentul de faţă este în vigoare o informare meteorologică de disconfort termic şi caniculă, temperaturile fiind aşteptate să treacă duminică de 35 de grade Celsius.

În regiunile sudice și local în cele vestice și estice disconfortul termic va fi ridicat, indicele temperatură-umezeală (ITU) urmând să atingă și să depășească pragul critic de 80 de unități, iar în zonele joase din Oltenia, Muntenia și sudul Moldovei va fi caniculă.

Temperaturile maxime se vor încadra între 32 și 36 de grade”, avertizează cei de la ANM.

author avatar
Andrei Ștefan
192 afisari

1 COMENTARIU

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger