AcasăNewsVremea in urmatoarele trei zile: Temperaturi de pana la 34 de grade...

Vremea in urmatoarele trei zile: Temperaturi de pana la 34 de grade Celsius!

Dupa ploi, in sfarsit, meteorologii anunta pentru urmatoarea perioada vreme frumoasa, cu valori termice cuprinse intre 28 de grade, in nordul Moldovei si estul Transilvaniei, si 34 de grade in Banat, sudul Olteniei si al Munteniei.

Luni vremea va fi frumoasa, cu cer variabil si unele innorari dupa-amiaza, cand vor fi ploi de scurta durata, pe arii restranse la munte si izolat in rest. Vantul va sufla slab pana la moderat.

In Bucuresti se vor inregistra in jur de 33 – 34 de grade, la amiaza, vremea fiind specifica mai ales lunilor iulie, august. Cerul va fi variabil, iar vantul va sufla slab pana la moderat.

Si la munte vremea va fi frumoasa, cu cer variabil si unele innorari dupa-amiaza cand pe arii restranse in Carpatii Orientali si izolat in restul zonei montane vor fi ploi de scurta durata. Vantul va sufla slab si moderat, iar temperaturile vor fi in usoara crestere.

Pentru turistii de pe litoral vestile sunt foarte bune. La mare vremea va fi deosebit de calda, cu cer variabil si unele innorari dupa-amiaza, insa fara prea mari sanse de ploaie. Temperaturile maxime se vor situa in jur de 31 – 32 de grade, mai coborate in zona deltei, pana la 29 de grade. Apa marii va fi cuprinsa intre 19 si 21 de grade, mai ridicata in zona deltei pana la 23 de grade.

In Timisoara se vor inregistra 34 de grade, in timp ce la Oradea si Satu Mare vor fi 32 de grade, iar 30-31 de grade in centrul tarii, la Cluj Napoca, Sibiu si Brasov, in timp ce la Miercurea Ciuc vor fi 28 de grade.

In sud, maximele vor fi, in general, intre 32 si 34 de grade, cu 4-5 grade peste valorile medii multianuale ale perioadei. In Dobrogea, la amiaza, termometrul trece de 30 de grade atat in partea continentala cat si pe litoral: 32 de grade la Tulcea si Constanta si 33 de grade la Medgidia. Nici Moldova nu face exceptie, maximele in sudul regiunii sunt in jur de 32-33 de garde, dar mai scad catre nord, 30 in Bacau si 28 la Suceava.

Marti temperaturile vor fi cuprinse intre 28 de grade la Suceava si Piatra Neamt, si pana la 35 de grade in Timisoara si Giurgiu. In Capitala temperaturile nu vor cobora sub 20 de grade pana dimineata. Maxima zilei, se va situa in jurul valorii de 34 de grade. Cerul va fi variabil, iar vantul va sufla slab pana la moderat.

Miercuri vremea va fi in continuare frumoasa, in regiunile sud-vestice, unde dupa-amiaza izolat va fi canicula, iar indicele temperatura-umezeala va atinge pragul critic de 80 al disconfortului termic. In nordul Moldovei si estul Transilvaniei temperaturile vor fi cuprinse intre  24 – 25 de grade, iar 35 – 36 de grade se vor inregistra in sudul Banatului si al Olteniei. Cer variabil, cu innorari temporare in nord, centru si est, unde pe arii restranse vor fi averse, descarcari electrice si intensificari de scurta durata ale vantului. In Bucuresti vreme va fi in continuare calduroasa, cu cer variabil si unele innorari spre seara cand vor fi conditii pentru averse si descarcari electrice. 19-20 de grade dimineata si o maxima de 30 – 32 de grade la amiaza.

author avatar
Alina Costache
237 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger