AcasăNewsVremea, 8 octombrie. Plouă în cea mai mare parte a ţării

Vremea, 8 octombrie. Plouă în cea mai mare parte a ţării

vremeaVremea, 8 octombrie. Plouă în cea mai mare parte a ţării

Vremea, 8 octombrie. Joi plouă în cea mai mare parte a ţării, îndeosebi în Moldova şi la munte, unde se vor strânge cantităţi mari de apă ce pot depăşi 50…70 L/mp. Potrivit meteorologilor, vântul devine mai puternic, iar temperaturile scad peste tot. Vor fi doar 15 grade în depresiuni şi cel mult 22 de grade în sud-est.

Specialiștii ANM au anunțat, miercuri, 7 octombrie un cod galben de ploi care va rămâne în vigoare până astăzi, la ora 10.00 și va afecta 15 județe din România. În intervalul menționat, în sudul Banatului, Oltenia, local în Muntenia, sudul Moldovei și al Transilvaniei, vor fi ploi ce vor avea și caracter torențial, iar în intervale scurte de timp sau prin acumulare cantitățile de apă vor depăși 25…30 l/mp și izolat 40…50 l/mp. Manifestări de instabilitate atmosferică se vor semnala temporar în sudul și sud-estul teritoriului, iar în rest vor fi ploi moderate cantitativ, dar pe arii mai restrânse.

foto ANM

Vremea pe regiuni

În Dobrogea şi Bărăgan, găsim atmosferă închisă, ploi destul de consistente şi vânt activ. În plus, se răcoreşte. Maximele de joi se opresc pe la 22…23 de grade, valori mai potrivite pentru o zi de octombrie, transmite Administrația Națională de Meteorologie.

În Moldova sudică şi în nordul Munteniei va fi cer noros, cu ploi abundente şi temperaturi în scădere. Se răcoreşte şi în jumătatea nordică a Moldovei şi în Bucovina. Maximele nu depășesc 20 de grade. Norii persistă şi vor aduce ploi torenţiale şi cantităţi însemnate de apă.

În nordul Transilvaniei şi în Maramureş, cerul rămâne acoperit toată ziua, cu reprize de ploaie. În vestul țării plouă din când în când şi se face mai răcoare decât ieri. Vreme urâtă găsim şi în Transilvania, cu ploi abundente în zonele de munte şi un vânt puternic, la altitudini mari. Temperaturile scad şi aici. Ploile continuă şi în Oltenia, însă nu mai vorbim despre cantităţi mari de apă. În schimb, se intensifică vântul şi aduce un aer mai rece. Pe la amiază vor fi cel mult 17…18 grade

Nici sudul ţării nu scapă de ploi. Acestea vin în mai multe reprize şi vor fi destul de consistente. Temperaturile coboară spre normal şi, dacă ieri s-ar înregistrat 25…26 de grade, astăzi maximele NU mai trec de 21…22 de grade.

Vremea în București

În Bucureşti rămânem cu atmosfera închisă. O să mai plouă din când în când şi se răcoreşte. Vom avea o maximă în jur de 21 de grade. Mai vin ceva ploi şi pe timpul nopţii, iar minima, în scădere faţă de nopţile trecute, ajunge pe la 13…14 grade.

author avatar
Andreea Vlad
94 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger