AcasăNewsVremea, 30 septembrie. Se anunță ploi în mai multe regiuni din țară

Vremea, 30 septembrie. Se anunță ploi în mai multe regiuni din țară

Vremea, 30 septembrie. Ploi în mai multe zone din țară (sursa foto: agrointel.ro)

Vremea continuă să fie mohorâtă și în această a treia zi a săptămânii, meteorologii anunțând că în mai multe regiuni din țară va ploua abundent.

De altfel, până la ora 10 este valabilă o avertizare COD GALBEN emisă însă de marți, pentru a semnala faptul că În Moldova, local în Transilvania, Maramureș și la munte vor fi perioade în care va ploua însemnat cantitativ. De asemenea, în special în Moldova, sunt anunțate manifestări de instabilitate atmosferică temporar accentuată – și anume averse, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului și, izolat, căderi de grindină.

”În intervale scurte de timp sau prin acumulare cantitățile de apă vor depăși 25…35 l/mp și pe arii restrânse, mai ales în Moldova, 40…60 l/mp”, au transmis specialiștii Administrației Naționale de Meteorologie (ANM).

Zonele aflate sub COD GALBEN (foto: ANM)

Atât pe parcursul zilei de miercuri, cât și joi, 1 octombrie, meteorologii anunță că va ploua în zona vestică, în nordul și centrul țării, dar și la munte. ”Prin acumulare cantitățile de apă vor fi însemnate”, atrag atenția specialiștii ANM.

Vremea în Capitală

Cât privește vremea în București, din prognoza special realizată pentru Capitală – valabilă tot până miercuri la ora 10 – reiese că vor fi înnorări și șanse să apară ploi trecătoare, iar vântul va sufla slab și moderat.

”Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 19 grade, iar cea minimă va fi de 11…12 grade”, conform sursei amintite.

84 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger