AcasăNewsVreme paradoxală de Crăciun 2023. Zăpada a făcut ravagii în mai multe...

Vreme paradoxală de Crăciun 2023. Zăpada a făcut ravagii în mai multe zone din ţară, dar în Bucureşti se anunţă 17 grade Celsius

Vreme la extreme de Crăciun 2023. Zăpada le-a întârziat planurile șoferilor care au vrut să-și petreacă vacanța de Crăciun la munte, unde mai multe maşini au rămas blocate în nămeţi.

Pe Transalpina, zeci de persoane au rămas blocate și au avut nevoie de lanțuri ca să poată să urce pe drumul spre Rânca. Probleme au fost și pe Valea Prahovei.

O familie cu patru copii, salvată de jandarmi

O familie cu patru copii a fost salvată de jandarmii montani după ce mașina în care se afla a rămas blocată în zăpadă, în zona Cheile Ordâncuşei. Pentru că nu mai puteau înainta au cerut ajutor la 112.

Jandarmii au intervenit imediat și au deblocat mașina. Niciunul dintre ocupanți nu a avut nevoie de îngrijiri medicale.

Poliţia a transmis duminică dimineaţă că ninge, iar pe alocuri se circulă în condiţii de iarnă, în zona montană a judeţelor Alba, Argeş, Bihor, Bistriţa-Năsăud, Braşov, Buzău, Cluj, Covasna, Hunedoara, Mureş, Prahova, Sălaj, acţionându-se cu utilaje de deszăpezire.

„Reamintim că pentru deplasarea pe drumuri acoperite cu zăpadă, gheaţă sau polei este obligatorie echiparea autovehiculelor cu anvelope de iarnă”, transmit poliţiştii.

17 grade Celsius în Bucureşti, pe 25 decembrie

Luni, în ziua de Crăciun, vremea va deveni deosebit de caldă pentru această perioadă din an, în Capitală. Temperatura aerului va avea valori cu peste 10 grade mai ridicate decât mediile climatologice, cu o maximă de 16…17 grade.

Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla în general moderat, cu viteze de 35…45 km/h.

author avatar
Andrei Ștefan
290 afisari

1 COMENTARIU

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger