AcasăNews Vrei o masina second-hand? Vezi AICI ce marci s-au ieftinit!

Vrei o masina second-hand? Vezi AICI ce marci s-au ieftinit!

Cele mai recente statistici realizate pe piata auto arata ca preturile masinilor second-hand au scazut simtitor de la o luna la alta. Doar marcile Audi si Volkswagen se mai vand la preturile de anul trecut.

Astfel, daca in toamna anului trecut, proprietarii de masini Volkswagen cereau potentialilor cumparatori un pret mediu de 4.804 euro, in vara acestui an pretentiile lor sunt mult mai mari -5.088 de euro. Si masinile marca Audi sunt cotate cu peste 400 de euro mai mult decat in urma cu cateva  luni, potrivit adevarul.ro

In cazul celor mai multe marci de autovehicule, ultimele noua luni au adus o scadere accentuata a valorii lor pe piata masinilor la mana a doua. Astfel, pretul unui autoturism Dacia a scazut cu 268de euro fata de anul trecut si poate fi cumparat acum la un pret mediu de 2.889.

O scadere de aproape 2.000 de euro s-a inregistrat in cazul modelelor marcii Nissan, in timp ce proprietarii de Skoda cer mai putin cu 700 de euro pentru o masina.

Si vanzarile de autovehicule noi sunt in cadere libera. Functionarea greoaie a programului de stimulare a innoirii parcului auto, mentinerea nedeductibilitatii TVA la achizitia autoturismelor de catre persoanele juridice  si accesul dificil la resurse de finantare pentru achizitia de autovehicule sunt cateva dintre motivele scaderii cu peste 10% a vanzarilor de masini noi in primele sapte luni ale anului.

Reprezentantii Asociatiei Producatorilor si Importatorilor de Autovehicule se asteapta la o usoara revigorare a pietei, spre sfarsitul acestui an.

In tabelul de mai jos, puteti vedea evolutia preturilor masinilor second-hand, in ultimele noua luni.

[nggallery id=135]

950 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger