AcasăNewsVrancea: Doua cutremure la distanta de doar cateva minute

Vrancea: Doua cutremure la distanta de doar cateva minute

Au fost doua miscari telurice, miercuri, in zona Vrancea, pana la aceasta ora, cel putin. Cutremurele nu au fost insa puternice.

Seismele – ambele cu epicentrul in judetul Vrancea si ambele de suprafata- au avut loc dimineata, la distanta de nici zece minute unul de celallat. Mai precis, primul, inregistrat de specialistii in Fizica Pamantului la ora 7.26, a fost cel mai slab, avand sub 3 grade pe Richter, mai exact 2, 2 grade pe scara Richter, si s-a produs la 22 de kilometri adancime.

Urmatorul, inregistrat opt minute mai tarziu, in aceeasi zona, dupa cum arata datele facute publice de catre specialistii Institutului National de Fizica a Pamantului, a avut 3,2 grade pe Richter si s-a produs la o adancime de 17 kilometri.

Cele doua miscari telurice vin la doar o zi dupa ce, tot in Vrancea, a avut loc un cutremur de 4 grade pe scara Richter. Insa cel mai puternic seism inregistrat in tara, de la inceputul anului, ramane cel de 4.9 grade pe scara Richter, produs pe 29 martie in judetul Buzau.

sursa foto: radioconstanta.ro

author avatar
Cristina Stefan
108 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger