Cauta

Vouchere anticriză în sectorul 1. Platforma, făcută cu o firmă cu un USR-ist între acționari/Ce spune primărița Armand

Sursa foto: Clotilde Armand/Facebook

Se tot vorbește în aceste zile despre tichetele – voucherele- anticriză pe care primărița de la S 1 a anunțat cu surle și trâmbițe că ar vrea să le dea locuitorilor din sectorul pe care îl păstorește, pe ideea de a face față crizei energetice și pentru a trece mai ușor peste această iarnă.

Ce s-a aflat, însă, mai nou despre această inițiativă care a iscat îndelungi discuții, dar și contestări din rândul PSD și PNL? Că Primăria Sectorului 1 a atribuit prin achiziție directă contractul de circa 45.000 de euro pentru crearea platformei online de înscriere pentru voucherele de 1.000 de lei, pe care primarul Clotilde Armand vrea să le dea locuitorilor Sectorului 1, deși proiectul nu a fost aprobat de Consiliul Local, potrivit Hotnews. Și că banii ajung la firma Field Zoom Data, unde printre acționari se numără și un membru al USR-ului, conform aceleiași surse.

Site-ul citat susține că anunțul pentru dezvoltarea platformei online a fost publicat în sistemul electronic de achiziții publice pe 7 noiembrie, ora 13:42, valoarea estimată fiind de 221.000 lei (circa 45.216 euro cu TVA) și că după 34 de minute, firma amintită a și depus ofertă, la același preț ca valoarea estimată de autoritate, primind rapid răspuns.

Ce s-a mai aflat despre firma în cauză? Că este înființată în 2019, are 5 angajați și mai mulți acționari.

Reacția lui Armand

Clotilde Armand a avut deja și o primă reacție pe acest subiect. Contactată de sursa citată, primarul susține că a respectat toate prevederile legale în ceea ce privește achiziția directă pentru platformă.

Anunțul acestei achiziții a respectat absolut toate prevederile legale, întreaga procedură a fost derulată prin SEAP, totul este transparent. Este o achiziție cu atribuire directă, în temeiul legii.

Firma respectivă nu are nicio legătură de familie cu conducerea Primăriei. Am aflat că este o persoană acolo, care are 3% din firmă, care este membru USR, dar nu este în conducerea partidului”, a declarat Armand, pentru Hotnews.ro.

Anunțul Primăriei despre platforma informatică

Săptămâna trecută, pe 17 noiembrie, Primăria Capitalei transmitea, într-un comunicat, între altele, că „cetățenii Sectorului 1 cu vârsta de peste 18 ani se pot înscrie începând de astăzi pe platforma informatică https://tichetanticriza.ro pentru a beneficia de un tichet anticriză în valoare de 1.000 de lei. Reamintim faptul că, la inițiativa primarului, Clotilde Armand, fiecare cetățean cu domiciliul sau reședința în Sectorul 1 care a împlinit vârsta de 18 ani ar putea beneficia de un tichet anticriză în valoare de 1.000 de lei pentru a face față crizei energetice și pentru a trece mai ușor peste această iarnă”.

În același comunicat se menționa și faptul că, potrivit legislației în vigoare, „regulamentul de acordare a acestor tichete este în dezbatere publică și orice persoană interesată îl poate consulta accesând următorul link: https://www.primariasector1.ro/proiecte-supuse-dezbaterii-publice.html. După ieșirea Regulamentului din dezbaterea publică, urmează ca acesta să fie supus dezbaterii și votului Consiliului Local Sector 1.”

„Înscrierea în acest program se va face prin accesarea aplicației informatice („Platforma”).După completarea formularului online de către solicitant, formularul este procesat, iar participanții eligibili sunt notificați prin SMS. Tichetul propriu-zis ajunge prin poștă cu semnătură de primire pe scrisoarea de transport”, a mai comunicat, la acea dată, instituția condusă de către Clotilde Armand.

Ultimele stiri

  • ALege ce citești
  • DECAPITAREA lui COLDEA, revolta „SISTEMULUI” împotriva statului-paralel!
  • Primarul Mihai Chirica, scandal cu violență fizică: „M-a lovit de pereți până mi-a crăpat capul”. Primar: „Vacă proastă ce ești!” / ÎNREGISTRĂRI AUDIO
  • Moldovenii nu mai pupă cetățenie. Cunoașterea limbii române devine obligatorie
  • Guvernul, în extaz. Crește salariul minim, cresc taxele la buget și amenzile
  • Ucraina și Slovacia și-au ales jucătorii pentru Euro
  • Cu ce amendă s-a ales un șofer prins gonind cu 240 km/oră pe A3. „A intenționat să devină pilot de curse”
  • Îndoctrinați de mici. Guvernul pregătește, în școli, o armată de activiști de mediu
  • Timpul schimbărilor: de ce alegerile sunt importante pentru europeni și pentru restul lumii
  • Impozitarea marilor averi, frecție la piciorul de lemn
  • Exit mobile version