AcasăNews''Votul prin corespondenţă, un eşec''. Şeful Autorităţii Electorale nu exclude noi cozi...

”Votul prin corespondenţă, un eşec”. Şeful Autorităţii Electorale nu exclude noi cozi la urne

Stampila si buletin de vot, in municipiul Hunedoara, duminica, 9 decembrie 2012. 18.456 de sectii de votare organizate pentru alegerile parlamentare s-au deschis, duminica, la ora 7.00, fiind asteptati la urne aproximativ 18,2 milioane de cetateni cu drept de vot, care trebuie sa isi alega parlamentarii. REMUS SUCIU / MEDIAFAX FOTO

Văzut de unii drept o soluţie pentru a da uitării arhiinvocatele cozi formate în prejma secţiilor de votare din Diaspora, la europarlamentarele din mai, votul prin corespondenţă nu pare să fi confirmat aşteptările, cel puţin nu când vine vorba de prezidenţialele din acest an.

Preşedintele Autorităţii Electorale Permanente însuşi vorbeşte despre un eşec în această privinţă. “Nu sunt mulţumit de votul prin corespondenţă. Am spus de foarte multe ori, votul prin corespondenţă credeam că are un succes, a fost un eşec, indiferent de cât de mult am informat noi cetăţenii, indiferent de câte deplasări am făcut acolo în străinătate de a informa cetăţenii, 41.000 de cereri nu sunt mulţumitoare. La acest moment deja 17.000 de voturi s-au întors, suntem într-un proces continuu, dar nu este satisfăcător”, din câte a precizat vineri Florin Mituleţu-Buică.

Urmare a celor constatate, şeful AEP nu exclude varianta că s-ar putea forma din nou cozi la vot, în afara ţării. “Cred că da. De ce cred că da? Pentru că se anunţă o prezenţă ridicată la votare”, a mai declarat Mituleţu-Buică, răspunzând unei întrebări.

471 afisari

1 COMENTARIU

  1. Toți ăștia angajați la stat-BEC au niste fizionomii care le tradează inteligența..Sau lipsa ei ca în cazul de față!

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger