AcasăNewsVotul Parlamentului pentru desemnarea presedintelui R. Moldova va avea loc la 16...

Votul Parlamentului pentru desemnarea presedintelui R. Moldova va avea loc la 16 martie

Presedintele interimar al Republicii Moldova, Mihai Ghimpu

Parlamentul moldovean a aprobat miercuri un proiect care prevede ca votul pentru desemnarea presedintelui Republicii Moldova se va desfasura la data de 16 martie.

Presedintele interimar al Republicii Moldova, Mihai Ghimpu

Proiectul a fost propus de presedintele Parlamentului, Marian Lupu, si a fost sustinut de grupul Dodon, dar nu si de Mihai Godea. „Rog sa concretizati anul. Nu e clar 16 martie …”, a declarat ironic liderul liberal Mihai Ghimpu, inaintea votului desfasurat miercuri dimineata. „Salutam ca dupa discutii controversate, s-a ajuns la un compromis. Noi o sa votam si speram sa mergem impreuna pentru alegerea presedintelui”, a spus Dodon inaintea votului.

In schimb, Mihai Godea a criticat deputatii Aliantei pentru Integrare Europeana (AIE), aflata la guvernare. „Puteti conta pe mine doar atunci cand veti scoate capul din nisip”, a afirmat el. Republica Moldova nu are presedinte de aproape doi ani si jumatate. Ultimul sef al statului, Vladimir Voronin, si-a anuntat demisia pe 11 septembrie 2009. In prezent, interimatul functiei este asigurat de presedintele Parlamentului, Marian Lupu.

author avatar
Ciprian Purice
80 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger