AcasăNewsUPDATE: Vosganian, somat de Ponta in privinta concedierilor masive. Ce ii raspunde...

UPDATE: Vosganian, somat de Ponta in privinta concedierilor masive. Ce ii raspunde ministrul Economiei!

UPDATE:  „Actul prezentat reprezinta niste conditii in caz de disponibilizare. Sunt surprins ca acest act normativ care ajuta la pacea sociala a fost interpretat astfel si i-a speriat pe unii. Actul normativ a fost vazut de sindicate. Pe unii i-a speriat conceptul de restructurare. Fata de celelalte acte normative, noi am inclus aici obligativitatea platilor compensatorii. Speram ca asta sa fie acceptat si de Ministerul Muncii. Sper ca in Ministerul Economiei sa nu avem pierderi de locuri de munca. Oltchimul va avea un program special, deoarece este in insolventa. Existe termene care se vor prelungi in beneficiul salariatilor. Proiectul este intr-un stadiu incipient. Abia acum putin timp a plecat la ministere. Trebuie sa remarc promptitudinea Ministerului Justitiei care l-a aprobat deja”, a spus in urma cu cateva minute Varujan Vosganian, ministrul Economiei.

Ministrul Economiei, Varujan Vosganian, a fost somat de seful Guvernului, Victor Ponta, sa renunte la concedierile masive pe care le anuntase.

Intr-un comunicat emis de Exevutiv scrie ca nu a fost aprobat un astfel de proiect.

„Guvernul Romaniei nu a discutat si nu a aprobat un astfel de proiect. Asa cum a declarat Primul-ministru Victor Ponta ieri, singurul proiect sustinut de Guvern este unul referitor la prelungirea unor termene prevazute in OUG 116/21.12.2006. Proiectul afisat pe site-ul Ministerului Economiei nu a fost prezentat Guvernului Romaniei si nu este sustinut de acesta.  Primul-ministru i-a cerut Ministrului Economiei, Varujan Vosganian, sa retraga acest proiect de pe site-ul Ministerului si sa clarifice acest subiect, precum si sa identifice persoanele care au avansat un asemenea document fara aprobarea Guvernului”, se arata in comuncatul Guvernului.

Raspunsul ministrului Economiei nu a intarziat sa apara. Vosganian a explicat ca este autorizat sa declare doar ca Executivul prelungeste o serie de termene si nu va efectua „disponibilizari ample” de personal in companii de stat.

author avatar
Andra Nesu
133 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger