AcasăNewsVosganian: "Lucram la o motiune de cenzura ce ar putea fi depusa...

Vosganian: „Lucram la o motiune de cenzura ce ar putea fi depusa in 7 aprilie”

Vicepresedintele PNL Varujan Vosganian a declarat, joi, ca USL lucreaza la motiunea de cenzura privind UMF Targu Mures, fiind posibil ca anuntul depunerii acesteia sa coincida cu organizarea congresului USL.

„Lucram la aceasta motiune de cenzura si nu am stabilit inca data, suntem insa acum extrem de preocupati de a incheia procedurile privind alegerile locale si de a le incununa cu un mare eveniment la Bucuresti, care sa prezinte opiniei publice varianta noastra. Este foarte posibil ca aceste doua initiative politice, cea de consolidare a aliantei si cea de depunere a motiunii de cenzura, sa coincida”, a declarat Vosganian, intr-o conferinta de presa la sediul PNL. Presedintele PSD, Victor Ponta, a declarat, luni, la inceputul sedintei BPN al partidului, ca, daca Guvernul va adopta HG pentru infiintarea unei facultati in limba maghiara la UMF Targu Mures, el este in favoarea depunerii unei motiuni de cenzura de catre USL.

„Nu trebuie sa ne lasam pacaliti. Trebuie sa fim foarte atenti ca maine Guvernul trebuie sa decida. Daca va decide prin HG infiintarea unei facultati cu criteriu segregationist in limba maghiara (la UMF Targu Mures – n.r.), discutam azi si sunt in favoarea ideii de motiune de cenzura. Dar maine vom sti exact”, a spus Ponta.

Conform unui proiect de hotarare de Guvern, aflat in dezbatere publica timp de zece zile, Universitatea de Medicina si Farmacie din Targu Mures va avea linii cu predare in limba maghiara la specializarile Medicina, Farmacie si Asistenta medicala generala, pentru 325 de studenti, si in engleza la Medicina, pentru 50 de studenti.

author avatar
Ciprian Purice
84 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger