AcasăNewsVosganian: ”Romgaz apare ca un autocar de complotisti”

Vosganian: ”Romgaz apare ca un autocar de complotisti”

Varujan Vosgania n spune ca a dat gaze ieftine ca sa nu fie concediati 10.000 de oameni

Fostul ministru al Economiei, Varujan Vosganian cere sa fie audiat de DIICOT in dosarul Romgaz.  Vosganian recunoaste ca a oferit gaze ieftine mai multor firme din Romania.

Varujan Vosgania n spune ca a dat gaze ieftine ca sa nu fie concediati 10.000 de oameni

Varujan Vosganian a postat pe blogul sau o scrisoare deschisa catre procurorii DIICOT, in care deplange soarta fostilor sai subalterni de la Ministerul Economiei.  ”Ma doare faptul ca Romgaz SA apare acum in ochii opiniei publice doar ca un autocar intesat de complotisti si de sabotori, plimbati intre Medias si Bucuresti, pentru a li se aduce la cunostinta invinuri dintre cele mai grave”, scrie Vosganian, solicitand sa fie si el audiat in acest dosar. Cererea sa este oarecum tardiva,, atata vreme cat  numele sau apare deja in dosar.

I-a dat gaz ieftin lui Ioan Niculae

Vosganian nu se fereste sa precizeze in scrisoare ca a acordat, prin Ordin al Ministrului, in baza unor note semnate de el si de ministrul Agriculturii, Dacian Ciolos si aprobate in Guvern, un discount comercial de cateva procente pentru anumite firme, printre care si InterAgro,  detinuta de Ioan Niculae. Conditia a fost ca acestea sa-si plateasca datoriile la bugetul statului. ” Am luat aceasta decizie in momentul in care industria chimica a decis sa trimita in somaj aproape 10.000 de salariati. Pagubele opririi unui intreg sector al industriei chimice ar fi fost imense, in raport cu valoarea discountului comercial”, scrie Vosganian. Ramane de vazut daca acest argument va fi mai puternic decat acuzatia de subminare a economiei nationale care planeaza asupra celor peste 40 de  invinuiti, in conditiile in care, in vreme ce Ioan Niculae primea gaz ieftin, autohton, populatia platea gazul de import, mult mai scump.

author avatar
Arpad Dobre
307 afisari

1 COMENTARIU

  1. Teoretic ai dreptate, dl Vosganian. Dacat sa se inchida un intreg sector industrial mai bine sa fie subventionat..
    dar ce facem in cazul dl Nicolae, ca el este al doilea miliardar al tarii si a facut mult profit din afacerea respectiva, din moment ce a ajuns miliardar… corect ?
    deci, cum ar veni treaba…, el face mult profit pentru ca acele costuri de productie sunt diminuate cu ajutorul acestei reducer la costul cu gazele. Deci, indirect, Romgaz il ajuta sa faca profit… Corect ?
    Pai atunci, dl Vosganian , vin eu si te intreb : de ce sa-l imbogateasca statul (adica o companie de stat) intr-un mod nesinstit pe dl Nicolae. Ce, n-are bani destui…?

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger