AcasăNewsVoronin: Nu voi mai candida la presedintia Republicii Moldova sau la alta...

Voronin: Nu voi mai candida la presedintia Republicii Moldova sau la alta functie in stat

Fostul presedinte moldovean Vladimir Voronin a declarat luni seara ca nu va mai candida la presedintia Republicii Moldova sau la alta functie in stat, precizand ca vrea sa ramâna la conducerea Partidului Comunistilor (PCRM), relateaza PRO TV Chisinau.

„Dupa alegerile parlamentare anticipate nu voi candida la nicio functie. Daca voi avea increderea colegilor, voi fi numai conducatorul partidului. Sunt oameni suficient de responsabili in partid, care pot face acest lucru, poate mai bine chiar decât Voronin”, a declarat liderul comunist in cadrul emisiunii In PROfunzime de la PRO TV Chisinau.

Vladimir Voronin spune ca PCRM nu se poate adresa Curtii Constitutionale pentru a acuza Alianta de Integrare Europeana (AIE) de uzurpare a puterii pentru ca liderii AIE recurg la diverse trucuri pentru ca faptele lor sa nu cada sub incidenta unui anumit articol al Constitutiei. Ilegalitatea Parlamentului nu poate fi demonstrata juridic, sustine Voronin.

„Toata smecheria AIE e ca inventeaza acest proces ca sa nu cada sub articolul respectiv al Constitutiei. Chiar si aceea ca au votat modificarea legii prin care se spune ca in sala trebuie sa fie 61 de deputati. Nu e treaba lor câti deputati sunt in sala. Ei, de fapt, fac in asa fel ca sa nu putem hotari ca aici am ajuns si ca s-a incalcat vadit Constitutia”, a mentionat liderul PCRM.

Totodata, Voronin afirma ca PCRM nu a renuntat la proiectul de lege cu privire la micsorarea pragului de voturi pentru alegerea presedintelui. Mai mult, deputatii comunisti sunt dispusi sa-l voteze, insa in viitorul Parlament. „Da, suntem gata sa discutam. Si eu, si membrii PCRM. Dar asta in viitorul Parlament, in Parlamentul acesta nu este posibil. Parlamentul asta e ilegal”, a subliniat el.

Vladimir Voronin a confirmat, in cadrul emisiunii, ca deputatii PCRM isi primesc totusi salariile si ca sunt lipsiti doar de diurna acordata pentru prezenta la sedintele Legislativului. „Activitatea deputatului nu este doar la sedintele Parlamentului. Deputatul are misiune mult mai larga, el trebuie sa fie in teritoriu, sa fie cunoscut de alegatori, nu sa stea la sedinta sa doarma”, a conchis liderul comunist.

author avatar
National