AcasăNewsVom putea zbura cu masina!

Vom putea zbura cu masina!

Asa ne asigura firma slovaca Aeromobil s.r.o., care a prezentat deja prototipul functional al automobilului zburator, la salonul Top Marques din Monaco, sustinand ca aparatul va putea fi cumparat in cel mult doi ani.

“Suntem la inceputul procesului de omologare, dar s-ar putea sa dureze mai mult, pentru ca produsul nostru trebuie sa fie inregistrat ca masina si avion, in acelasi timp. AeroMobil 3 are deja sapte ore de zbor, iar motorul a fost testat timp de patruzeci de ore.”, spune Stefan Vadocz, purtatorul de cuvant al firmei.

Ca sa aiba loc pe drumurile publice, aripile aeromobilului, lung de sase metri, se pliaza hidraulic. In ceea ce priveste zborul, aparatul functioneaza ca orice avion de mici dimensiuni: prinde 200km/h si are o autonomie de 700 de km. Probleme ar fi la pret, AeroMobil 3 este estimat sa coste un milion de euro…

Si americanii au cochetat cu idea unei masini zburatoare personale. Acum trei ani, compania Terrafugia a prezentat un sofisticat automobil electric hibrid, care putea zbura pe o raza de 800 de kilometri, cu patru pasageri la bord.

author avatar
Bogdan Borcea
356 afisari

1 COMENTARIU

  1. pai e o veste f buna si asa la noi sunt drumuri vai de capu lor nu suntem in stare sa terminam o amarata de autostrada, le tot furam. asa ca mai bine circulam pe calea aerului

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger