AcasăNewsVom produce blindate cu nemtii

Vom produce blindate cu nemtii

Romarm lanseaza cu firma germana Rheinmetall o companie comuna pentru fabricarea de vehicule de lupta 8x8 Agilis

Compania Nationala Romarm SA(Filiala Societatea Uzina Automecanica Moreni SA – UAM) si Rheinmetall Landsysteme GmbH infiinteaza compania Romanian Military Vehicle Systems SA, pentru fabricarea de vehicule blindate 8×8.

Romarm lanseaza cu firma germana Rheinmetall o companie comuna pentru fabricarea de vehicule de lupta 8×8 Agilis

Noua companie a primit avizul de la Consiliul Concurentei, iar Romanian Military Vehicle Systems va fi detinuta, in proportii egale, de cate 50%, de cele doua parti. In primii 5 ani de la constituirea RMVS, niciunul dintre cei doi actionari nu poate transfera actiuni catre o terta parte, fara acordul expres al celuilalt actionar, si primul presedinte al Consiliului de Administratie va fi numit de UAM. Uzina de la Moreni este singura din tara care mai producea transportoare blindate, cat priveste compania germana, ea face parte din Grupul Rheinmetall, unul dintre cei mai renumiti in tehnologia militara. Noul vehicul blindat 8×8, denumit Agilis, va fi pus la dispozitia armatei romane, dar si altor clienti interesati. “Agilis e un proiect important pentru Romania, dar e si important pentru noi. E in top 5 proiecte pentru Rheinmetall”, declara Thorsten Heinzen, reprezentantul companiei. Pe de alta parte, saptamana trecuta  a fost semnat contractul  intre Romtehnica si firma elvetienilor de la General Dynamics pentru cele 227 de transportoare blindate Piranha 5, dintre care 36 vor ajunge in Romania in acest an.

author avatar
Bogdan Borcea
1.239 afisari

1 COMENTARIU

  1. AIUREA !!! Nu se va mai produce nimic la Moreni. Cel mult se vor sterge de praf cateva transportoare nemtesti, cu mare probabilitate la „mana a 2-a”, retrofitate. Si la Uzina Mecanica Bucuresti (fabrica de tancuri) se va freca cu carpe/lavete PIRANHA 5, cumparat cu o poala de bani, cand alte tari – DANEMARCA- cumpara 309 Piranha 5 cu 600 milioane dolari, LA JUMATATE DE PRET !TRADATORII, VANZATORII SI INCOMPETENTII ne conduc si decid pt ca Romania sa fie spoliata.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger