AcasăNewsVom mai avea târguri de Crăciun în acest an? Ciolacu vine cu...

Vom mai avea târguri de Crăciun în acest an? Ciolacu vine cu explicații: „Să nu confundăm lucrurile” – VIDEO

sursa foto: Facebook/Guvernul României

Vor mai fi în acest an târguri de Crăciun, dată fiind ordonanța de urgență care perevede reducerea de cheltuieli? E o întrebare la care a venit un răspuns chiar de la vârful Guvernului.

Aflat sâmbătă la târgul INDAGRA, premierul Marcel Ciolacu a susținut că târgurile de Crăciun din țară nu vor fi interzise. Mai mult, șeful Executivului dă de înțeles că târgurile de Crăciun din țară „aduc venituri bugetului, nu cheltuieli”.

Premierul a fost întrebat despre ordonanța de urgență care prevede că nu vor mai exista evenimente, festivaluri – iar Ciolacu a răspuns scurt: „Dar vor exista, nu interzice nimeni”.
Jurnaliștii au vrut să afle despre situația târgurilor de Crăciun. „Eu sunt foarte interesat dacă cel de la New York se va ține. Oameni buni, târgurile de Crăciun, cum este cel de la Craiova, aduc venituri bugetului, nu cheltuieli. Sunt niște cheltuieli inițiale, cum face toată lumea, și oamenii de aici, care vând – ei au făcut o cheltuială și pe urmă vin… Sunt ferm convins că în municipiul București va exista un târg de Crăciun, dar prin închiriere, prin taxele luate de municipalitate, ele vor aduce venituri”, a declarat Marcel Ciolacu.

Ciolacu: Nu consider normal ca într-o comunitate cu 500 de locuitori să cheltuim pe beculețe 100.000 de euro

„Despre ce vorbim? Adevărat, nu consider că e normal ca într-o comunitate cu 500 de locuitori să cheltuim pe beculețe 100.000 de euro. Aici a intervenit statul român și mi se pare corect, dar să nu confundăm lucrurile”, a completat Ciolacu.

Șeful Guvernului a subliniat că nu are nicio problemă cu târgurile de Crăciun și a adus ca exemplu pe cel de la Viena, capitala austriacă. „Repet, nu am nicio problemă. Când se interzice târgul de Crăciun de la Viena, atunci o să-l interzic și eu pe cel de la București”, a conchis Marcel Ciolacu.

Potrivit unei ordonanțe adoptate de Guvern, „cheltuielile cu organizarea acestor evenimente nu pot depăși media cheltuielilor lunare de aceeași natură realizate în perioada ianuarie – septembrie 2023. Eventualele cheltuieli de această natură care depășesc plafonul stabilit anterior pot fi suportate din donații și sponsorizări”.

author avatar
Andrei Coman
248 afisari

3 COMENTARII

  1. Scârbavnic lingău. Doar ca fapt divers, de ce să facem exact ce fac alții? Nu, un prim pas ar fi să luăm, să copiem ce-i bun de la alții, să facem ceea ce vedem că-i bine la alții.
    Dar nu, ăștia de conduc țara în ultimele trei decenii au copiat doar ce-i rău de la străini.

  2. Niște slugi! Primesc ordinele prin microcipul instalat de stăpâni în cur, că n-au creier!

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger