AcasăNewsVom exporta curent electric in Turcia

Vom exporta curent electric in Turcia

Marti s-a semnat, la Guvern, un memorandum cu ajutorul caruia se vor realiza mai multe studii pentru a vedea in ce masura Romania poate alimenta Turcia cu electricitate prin intermediul unui cablu submarin.

Premierul Victor Ponta a anuntat ca Romania produce mult mai multa energie electrica decat consumul intern, astfel ca s-a ajuns la varianta de a exporta curent electric in Turcia.

Urmeaza ca Transelectrica si firma italiana Prysmian PowerLink sa formeze o echipa de experti si specialisti care sa elaboreze studii si analize ale implicatiilor tehnice, comerciale, financiare si juridice aferente finantarii si construirii cablului submarin de transport electricitate intre Romania si Turcia.

„Proiectul cablului submarin de transport de energie intre ‪‎Romania‬ si ‪‎Turcia‬ este unul strategic pentru tara noastra. In trecut am stat de vorba cu presedintele Erdogan (atunci prim-ministru) si cu ministrii energiei pentru a gasi solutii pentru acest proiect. Sunt convins ca, in curand, vom avea un studiu de fezabilitate si un proiect concret. Turcia este un mare consumator si o piata in care energia produsa in Romania poate sa isi gaseasca cu adevarat desfacere”, a fost mesajul transmis de premierul Victor Ponta.

In plus, premierul sustine ca Turcia si celelalte tari din zona vor avea posibilitatea dezvoltarii pe baza unei energii electrice la un pret competitiv.

author avatar
Cristi Ionita
156 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger