AcasăNewsVolvo omoara dieselul in Europa

Volvo omoara dieselul in Europa

Desi motoarele pe motorina au reprezentat o mare parte a businessul companiei sudeze, noul model S60 va fi oferit doar in varianta electrica

Compania Volvo Cars a anuntat ca urmatorul model de sedan – S60 – pe care il lanseaza nu va fi produs si in varianta diesel ci doar in varianta electrica, desi motoarele pe motorina au reprezentat anul trecut 70% din afacerile companiei.

Desi motoarele pe motorina au reprezentat o mare parte a businessul companiei sudeze noul model S60 va fi oferit doar in varianta electrica

„Viitorul nostru este electric si nu vom continua sa dezvoltam o noua generatie de motoare diesel. Vom inlocui masinile care au doar motor pe combustie interna cu versiuni hybrid pe baza de petrol ca o optiune de tranzitie in drumul spre electrificare totala”,  a spus Hakan Samuelsson, CEO al Volvo. O decizie in acelasi registru au anuntat-o si gigantii japonezi Toyota si Nissan, cei doi producatori vor renunta treptat la  motoarele diesel in Europa pana la sfarsitul anului, motivand inasprirea normelor pentru emisii, un efect al scandalului Dieselgate. In primul trimestru al anului vanzarile de masini diesel pe piata europeana au scazut cu 17%. Presiuni vin si din partea Comisiei Europene, care acuza Germania, Franta, Italia si Marea Britanie ca nu au redus poluarea in marile orase.  O piata diesel in pericol, de la 1 ianuarie 2018, masinile diesel mai vechi de 20 de ani nu mai pot circula in Bruxelles, din 2024 masinile pe motorina nu vor mai circula in centrul Romei, iar din 2025 in Madrid. Franta va interzice in 2040 vinzarile automobilelor cu motoare diesel si benzina, aceeasi decizie o va adopta si Norvegia incepand cu 2025.

author avatar
Bogdan Borcea
272 afisari

1 COMENTARIU

  1. Si la noi va fi la fel,dar viceversa,adica vor fi interzise masinile noi si vor fi generalizate cele mai vechi de 20 de ani,ca asa este mai bine,ca si la vin=cu cat este mai vechi cu atat este mai nobil.Dupa intelegerea dintre concernele ce exploateaza petrolul,de unde si cresterea pretului,si marile grupuri producatoare de masini(cele din usa si ue) pentru ca ultimele sa nu scoata masini electrice in serie mare pana in 2021,singura scapare sunt firmele asiatice in frunte cu cele chineze.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger