AcasăNewsVoiculescu ii rade Justitiei in nas

Voiculescu ii rade Justitiei in nas

Dan Voiculescu joaca alba-neagra cu dosarul ”ICA”

Dan Voiculescu amana depunerea juramantului ca senator, blocand astfel judecarea procesului ”ICA”. Acuzat de coruptie in dosarul referitor la privatizarea Institutului de Cercetari Alimentare, Dan Voiculescu jongleaza cu calitatea de parlamentar, reusind astfel sa transforme dosarul intr-o minge de ping-pong aruncată intre ICCJ la Tribunalul Bucuresti.

Dan Voiculescu joaca alba-neagra cu dosarul ”ICA”

Atunci cand ICCJ, instanta abilitata sa-i judece pe parlamentarii, inainteaza in cauza, Voiculescu demisioneaza din Senat, fapt care impune trimiterea dosarului sau la Tribunalul Bucuresti. Odata reales la scrutinul din 9 decembrie, Tribunalul s-a conformat legii si a retrimis dosarul la ICCJ, care insa nu poate sa-l puna pe rol cata vreme Dan Voiculescu a fost ales, dar nu a depus juramantul de senator.

Conform avocatilor, manevra se poate repeta pana in 2018, an in care cauza se prescrie, sau pana cand minstrul Agriculturii (conservator al lui Voiculescu si parte interesata in dosarul cu pricina, in calitate de sef al Agriculturii) va reusi sa piarda procesul, anuland astfel acuzatiile aduse lui Dan Voiculescu. Cert este ca presedintele de onoare al PC nu s-a grabit sa depuna juramantul, amanand astfel evenimentul pe toata durata vacantei parlamentare de iarna, respectiv pana in luna februarie. Timp in care ICCJ nu poate pune dosarul ICA pe rol, ci este obligata sa astepte clarificarea juridica a situatiei lui Dan Voiculescu.

 

author avatar
Simona Badulescu
266 afisari

1 COMENTARIU

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger