AcasăNewsVocea Rusiei: Cum incearca Traian Basescu sa reanexeze Republica Moldova

Vocea Rusiei: Cum incearca Traian Basescu sa reanexeze Republica Moldova

Traian Basescu

Presedintele Romaniei, Traian Basescu, vrea sa reanexeze Republica Moldova prin acordarea de pasapoarte moldovenilor, sustine Vocea Rusiei, in editia online.

Traian Basescu

Iata principalele pasaje ale articolului aparut pe site-ul Vocea Rusiei, in care se scrie ca presedintele Traian Basescu „vrea sa alipeasca pamanturile moldovenesti” la Romania. Si ca actuala criza din cadrul UE este, pe langa una financiara, si una de natura politica, ce se evidentiaza prin tendinte separatiste in statele est-europene:

-Indicii de separatism exista si in spatiul Europei Centrale si de Est. De exemplu, actualul premier ungar, Viktor Orban, aspira la rolul de mare unificator al pamanturilor maghiare: de la Adriatica pana in Bucovina si de la Viena pana in Transilvania.

-In timp ce nationalistii maghiari isi fauresc vise de obtinere a Transilvaniei, Bucurestiul oficial vorbeste la fel de activ despre delimitarea injusta a propriilor granite.

-Dorinta unor cercuri inalte romanesti, in frunte cu presedintele in exercitiu al tarii, Traian Basescu, de a alipi pamanturile moldovenesti include aceleasi actiuni pe care le practica Budapesta vizavi de ungurii transilvaneni: acordarea generoasa de pasapoarte si granturi financiare sub acompaniamentul declaratiile despre rezultatele nedrepte ale razboaielor mondiale, inclusiv ale celui de-al Doilea Razboi Mondial.

author avatar
National
215 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger