AcasăNewsVladimir Putin: "Un frate mai mare a murit in asediul Leningradului!"

Vladimir Putin: „Un frate mai mare a murit in asediul Leningradului!”

Premierul rus, Vladimir Putin, a declarat vineri ca un frate mai mare al sau a murit in asediul fortelor naziste asupra orasului Leningrad, relateaza RIA Novosti.

„Parintii mei au spus ca, in 1941, autoritatile au luat copiii de la familiile lor si au luat de asemenea un copil de la mama mea pentru a-l salva”, a declarat Putin in cursul unei intrevederi cu veterani din cel de-al Doilea Razboi Mondial care au supravietuit asediului Leningradului.

El a adaugat ca fratele sau s-a imbolnavit de difterie si a murit. „Ne-au spus ca a murit, dar nu au mentionat unde este ingropat. Este foarte posibil sa fi fost inmormantat aici (la Cimitirul Memorial Piskariovskoie)”, a precizat premierul. Vladimir Putin s-a nascut 11 ani mai tarziu, la 7 octombrie 1952, in Leningrad, oras denumit in prezent Sankt Petersburg.

Asediul Leningradului a durat din septembrie 1941 pana in ianuarie 1944, cand alimente si provizii militare au fost aduse in oras pe lacul Ladoga, denumit Drumul Vietii, acesta fiind singura ruta care asigura legatura intre oras si restul Rusiei.

In ianuarie 1942, in mijlocul unei ierni deosebit de reci, cand fortele lui Adolf Hitler si-au consolidat controlul asupra leaganului Revolutiei Bolsevice, ratiile alimentare in oras au scazut la nivelul-record de 125 de grame de paine pe zi. In doua luni, 200.000 de persoane au murit de frig si foame in Leningrad.

„Este important sa ne amintim de aceste vremuri dificile, aceste vremuri eroice”, a apreciat Vladimir Putin.

author avatar
Ciprian Purice
429 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger