AcasăNewsVladimir Putin s-a luat la trântă cu Facebook, Instagram, Twitter şi TikTok....

Vladimir Putin s-a luat la trântă cu Facebook, Instagram, Twitter şi TikTok. Ce i-a obligat să facă?

vladimir putin facebookVladimir Putin s-a luat la trântă cu Facebook, Instagram, Twitter şi TikTok. Ce i-a obligat să facă?

Liderului de la Kremlin i s-a pus pata pe giganţii din hi-tech. Vladimir Putin vrea ca aceşti uriaşi din Social Media să bage bani în economia Rusiei.

Astfel, preşedintele rus Vladimir Putin a promulgat joi o lege care obligă marile companii IT din Occident să-şi deschidă filiale în Rusia, potrivit unui document publicat joi de către site-ul informaţiilor juridice guvernamentale, în cea mai recentă măsură a Moscovei cu scopul de a exercita un control mai mare asupra Big Tech.

Rusia a amendat giganţii netului

Rusia dorește să aibă un control și mai mare asupra internetului și să reducă dependența de companii și țări străine.

De altfel, Moscova a dispus deja amendarea unor firme IT pe motiv că nu au șters conținut considerat ”ilegal” de partea rusă, a luat măsuri împotriva Twitter, iar miercuri a deschis un nou dosar împotriva Google invocând încălcarea legislației privind datele cu caracter personal.

De ce vrea Putin filiale?

Deschiderea de filiale pe teritoriul Rusiei este necesară, potrivit acestei legi, pentru a lua în considerare cererile cetăţenilor, a pune în aplicare deciziile instanţelor şi agenţiilor guvernamentale şi de a restricţiona accesul la informaţiile interzise în Rusia, conform aceleiaşi media ruse.

Moscova a aplicat amenzi companiilor IT pentru că nu au eliminat conţinutul pe care autorităţile ruse îl consideră ilegal, încetinind viteza Twitter ca sancţiune, iar miercuri a deschis un nou dosar împotriva Google pentru încălcarea legislaţiei privind datele cu caracter personal.

author avatar
Andrei Ștefan
371 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger