AcasăNewsVladimir Putin pune mana si pe petrolul din America Latina

Vladimir Putin pune mana si pe petrolul din America Latina

Putin a purces spre cucerirea petrolului latino-american

Presedintele rus, Vladimir Putin, incepe vineri un turneu de sase zile in America Latina, avand pe agenda o singura ambitie: petrolul!

Putin a purces spre cucerirea petrolului latino-american

Putin se va intalni cu liderii cubanez, brazilian si argentinian, cu care se asteapta sa semneze contracte grase in domeniul energiei.

Rosneft, principalul beneficiar

Atuul lui Putin este marele dispret pe care tarile latino-americane il au fata de America si occidentali, in general. Motivul turneului este summitul BRICS (Brazilia, Rusia, India, China, Africa de Sud), ce incearca sa mai dea o lovitura „fostului” pol de putere, SUA, inclinand axa spre America Latina, liderii acesteia fiind „partenerii naturali” ai Moscovei. Da. Cu care a impartit doctrinele socialiste, marxiste, trotkiste etc.  Putin curteaza acum America Latina ca sa le vare pe gat gigantul rus al petrolului Rosneft. La intalnirea liderilor BRICS, 15 si 16 iulie, acestia vor aproba crearea unei banci de dezvoltare comune, ce va concura cu Banca Mondiala si FMI.

Rusia „protejeaja” serviciile secrete ale CIS

Putin poate sa inceapa ce turneu vrea, ca si-a asigurat „spatele”. La o reuniune a sefilor serviciilor secrete din Comunitatea Statelor Independente (CSI), toate foste republici sovietice, ce s-a tinut la Moscova, Putin i-a asigurat ca va continua sa investeasca in acestea. Oricum, specialistii stiu ca toate fostele state de sub tutela sovietica au serviciile penetrate adanc de Moscova! Intrunirea a fost prezidata de directorul Serviciului de Informatii Externe al Rusiei (SVR), Mihail Fradkov. Au strigat „prezent” sefi ai serviciilor secrete din Azerbaidjan, Armenia, Belarus, Republica Moldova, Kargazstan, Kazahstan, Tadjikistan, Uzbekistan. Exceptie au facut cei din tarile baltice si Georgia. „Vom continua (!) sa-i ajutam pe prietenii nostri din CIS in instruirea de personal pentru serviciile de informatii si pentru cele din domeniul securitatii”, a subliniat Putin.

author avatar
Adina Mutar
418 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger