AcasăNewsVladimir Putin inregistreaza o crestere in intentiile de vot inaintea alegerilor!

Vladimir Putin inregistreaza o crestere in intentiile de vot inaintea alegerilor!

Premierul rus, Vladimir Putin, care se confrunta cu o contestare fara precedent de la sosirea la putere in 2000, inregistreaza o crestere in intentiile de vot si ar obtine 48 la suta din voturi in primul tur al alegerilor prezidentiale din martie, potrivit unui sondaj publicat vineri, transmite AFP.

Intr-un sondaj de opinie anterior, realizat la jumatatea lui decembrie, seful Guvernului era creditat cu 42 la suta din intentiile de vot. Potrivit sondajului realizat de institutul Vtsiom la 7 si 8 ianuarie, pe un esantion reprezentativ de 1.600 de persoane, Putin i-ar devansa pe liderul Partidului Comunist, Ghenadi Ziuganov (10 la suta), si pe cel ultranationalist Vladimir Jirinovski (9 procente), daca scrutinul ar avea loc duminica viitoare.

Vladimir Putin, care a efectuat deja doua mandate la Kremlin in perioada 2000-2008, ar urma insa sa participe la cel de-al doilea tur de scrutin, o premiera de la sosirea sa la putere. El a fost ales presedinte din primul tur in 2000, cu 52,94 la suta din voturi, si in 2004 cu 71,2 la suta. La randul sau, miliardarul Mihail Prohorov ar obtine 3 la suta din voturi, un rezultat in crestere in raport cu sondajul de la jumatatea lui decembrie (1 la suta), care a fost realizat in perioada manifestatiilor de amploare organizate de opozitia din Rusia pentru a contesta rezultatele alegerilor legislative de la 4 decembrie, castigate de partidul lui Putin cu aproape 50 la suta din voturi.

La 10 decembrie, la mitingul opozitiei au participat zeci de mii de persoane, o mobilizare exceptionala pentru Rusia. La 24 decembrie, intre 70.000 si 100.000 de persoane au manifestat la Moscova pentru a cere anularea legislativelor si o „Rusie fara Putin”.O noua manifestatie de amploare a opozitiei este prevazuta la 4 februarie in capitala rusa.

author avatar
Ciprian Purice
117 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger