AcasăNewsVladimir Putin il invita pe Mihail Prohorov sa faca parte din Guvern

Vladimir Putin il invita pe Mihail Prohorov sa faca parte din Guvern

Presedintele ales al Rusiei, Vladimir Putin, l-a invitat miercuri pe miliardarul rus Mihail Prohorov, clasat pe locul al treilea la alegerile prezidentiale de duminica, sa intre in viitorul Guvern.

„Mihail Dimitrievici (Prohorov) este o persoana serioasa, un bun antreprenor. El ar putea, in principiu, sa fie util Guvernului, daca vrea”, a declarat Putin, citat de agentiile ruse. El a declarat ca va discuta despre compozitia Guvernului cu Dmitri Medvedev, presedintele in exercitiu care ar urma sa devina premier.

„In aceasta seara, maine, poimaine, vom discuta aceste probleme cu Dmitri Anatolievici” Medvedev, a declarat el. Miliardarul in varsta de 46 de ani, novice in politica, a creat o surpriza, duminica, atunci cand s-a clasat pe locul al treilea la alegerile prezidentiale, dupa Putin si comunistul Ghennadi Ziuganov, cu 7,98 la suta din voturi, potrivit rezultatelor aproape definitive.

Duminica, dupa anuntarea rezultatelor, el a declarat ca va refuza orice post daca i se va propune sa intre in noul Guvern sub presedintia lui Vladimir Putin, si a anuntat infiintarea unui nou partid. El a participat luni seara la o manifestatie a opozitiei la Moscova. Inca din ziua urmatoare scrutinului, Putin si-a exprimat speranta intr-un „dialog constructiv” cu omul de afaceri, despre care unii observatori au apreciat ca este instrumentalizat de putere pentru a ocupa teren pe flancul liberal si a contracara opozitia.

Prohorov a efectuat primii pasi pe scena politicii cu acordul Kremlinului, cand a fost propulsat in iunie 2011 la conducerea micului partid de dreapta Pravoe Delo (Cauza Dreapta). El a fost inlaturat la scurt timp pentru a sugera mai multa autonomie in raport cu comanditarii sai, potrivit expertilor. Cateva luni mai tarziu, Prohorov s-a lansat in cursa prezidentiala, anuntandu-si candidatura dupa prima mare manifestatie impotriva lui Vladimir Putin.

El s-a abtinut de la a-l ataca frontal pe influentul om politic rus, afirmand mai degraba ca incarneaza o noua etapa in modernizarea tarii.

author avatar
Ciprian Purice
533 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger