AcasăNewsVladimir Putin declara ca in Rusia nu va mai fi niciodata dictatura

Vladimir Putin declara ca in Rusia nu va mai fi niciodata dictatura

Vladimir Putin

Premierul rus Vladimir Putin, candidat la alegerile prezidentiale, a dat asigurari miercuri ca Rusia nu va mai cunoaste „niciodata” dictatura, intr-un moment in care regimul sau se confrunta cu o contestare fara precedent.

Vladimir Putin

„Suntem o tara deschisa, orice s-ar scrie pentru a ne face sa ne temem de o asa-zisa dictatura, aceasta nu exista si nu va mai exista niciodata la noi”, a declarat el, potrivit agentiilor ruse de presa, in cadrul unei intrevederi cu studenti la Tomsk, in Siberia. „Suntem o tara deschisa, cu o economie de piata. Suntem o tara libera”, a adaugat liderul rus.

Vladimir Putin este acuzat de opozitie si de organizatiile neguvernamentale pentru drepturile omului ca a implementat, de la sosirea sa la putere in 2000, un sistem politic pe masura, a ingradit presa si i-a exclus pe criticii sai din viata politica, in cadrul „democratiei sale conduse”. Fraudele denuntate de opozitie in cursul alegerilor legislative din decembrie au declansat o miscare de contestare fara precedent, iar opozantii spera sa reuneasca la 4 februarie, pentru a treia oara in doua luni, zeci de mii de manifestanti la Moscova.

Vladimir Putin ramane totusi marele favorit al scrutinului prezidential de la 4 martie, care ar urma sa marcheze revenirea sa la Kremlin, pe care a trebuit sa-l paraseasca in 2008, dupa doua mandate consecutive de presedinte (2000-2008).

author avatar
Ciprian Purice
137 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger